Voiko samalla ihmisellä olla cp-vamma ja autismi?

Joo moi

Eräs tuntemani henkilö väittää, että hänen sukulaisellaan on sekä cp-vamma että autismi. Voiko se olla totta? Minusta ei, sillä cp-vammaisethan ovat kehitysvammaisia, mutta autistit eivät.

Kommentit (3)

Vierailija

Cp-vammaiset eivät ole kehitysvammaisia todellakaan. Cp on liikuntavamma ja siten se VOI olla yhtä aikaa myös autismin kanssa.

"CP-vamma on liikuntavamma, eikä yksinään vaikuta muuhun aivotoimintaan. Toisaalta CP-vammaan voi liittyä liitännäisvammoja, yleisimpänä puhevamma (80 %:lla CP-vammaisista). Muita lisävammoja voivat olla esimerkiksi hahmotushäiriöt (n. 50 %), epilepsia (30 %), vaikea henkinen kehitysvammaisuus (25 %), sekä kuulo- ja näkövammat (10–15 %). CP-vamman ei ole ainakaan itsessään todettu heikentävän yksilön elinajanodotetta."
(Lähde wikipedia)

Vierailija

Kannerin ja Aspergerin oireyhtymät ovat nykytietämyksen mukaan pääosin geneettisiä, CP-vamma taas on ympäristöstä saatu aivovaurio. Täysin mahdollista.

Vierailija

Asperger/autisti  voi olla kehitysvammainen, samoin cp-vammainen voi olla kehitysvammainen. Mutta ne eivät itsessään ole kehitysvammoja. Siis vastaus on kyllä. Voi olla molemmat ja vaikka kolme edellämainittua samalla henkilöllä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat