Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Yliopistoon pääsystä

Vierailija

Olen hakemassa siis ensi keväänä Jyväskylään lukemaan psykologiaa ja rupesin miettimään nyt, että onko mahdollista sinne päästä huonoilla yo-arvosanoilla. Itsellä aloituspisteitä saisin kahesta M:stä ja B:stä eli en todellakaan tarpeeksi... Tiedän että puolet sinne valitaan yhteispisteillä ja puolet pääsykokeen perusteella, mutta kumminkin sivuilla lukee esimerkiksi. vuonna 2014 pääsykokeella pisteraja 49/60 mutta sitten suluissa oli että yhteispisteiden pitäisi olla kumminkin 103... Eli jos saisin pääsykokeesta vaikka täydet pisteet , mutta yhteispisteeni eivät ylittäisi esim. tuota 103 pistetttä en pääsisi sisään VAI tarkoittaako sitä että ne hakijat jotka ovat jääneet rajalle tai saaneet juuri tuon 49 pistettä niin heidät karsitaan sitten yhteispisteillä?

Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (4)

Vierailija

Tarkoittaa sitä, että viime vuonna pelkän pääsykokeen perusteella on otettu ne, joiden pistemäärä on vähintään ollut 49/60.

Vierailija

Kiitos vastauksista. Hämmensi vain kun sivuilla oli mainittu myös tuo vaadittava yhteispistemäärä pääsykokeiden perusteella valituillakin, mutta joo olishan se aika hassua että kaikilta vaadittaisiin myös tietty yhteispistemäärä. :D

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat