Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko rokottamattoman perheen päästää vauvaa katsomaan?

Vierailija

Vauvamme on 2vko ja kaveriperhe, joilla on 5 täysin rokottamatonta lasta, haluaisi tulla vauvaa katsomaan. Antaisitteko tulla? Eivät ole matkustelleet kuin Ruotsissa, mutta tiedän että kukaan lapsista (ikähaarukka 1-9) ei ole saanut mitään rokotuksia, ei yhtäkään piikkiä.

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

Antaisin tulla, jos ei olisi tiedossa mitään rokkokontakteja ja olisivat kaikki muuten terveitä, flunssattomia siis. Toivottavasti imetät, sillä sinun vasta-aineesi suojelevat vauvaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minkä taudin pelkäät näiden rokottamattomien teiltä nyt sitten saavan?

Hih hih hii, hauska vitsi. Rokottamattomat voivat tartuttaa juuri sellaisia tauteja, jotka ovat vaarallisia pienille lapsille. Viime vuonna Suomessa vauva kuoli hinkuyskään, jonka oli saanut rokottamattomalta lapselta.

Vierailija

En missään nimessä päästäisi, todella vastuutonta heiltä ehdottaakaan moista. Sitten kun lapsen rokotussuoja on kunnossa, voi tavata tuollaisia vastuuttomia tautienlevittäjiä, jotka haluavat tuoda tappavat taudit uudestaan osaksi arkeamme.

Vierailija

En missään tapauksessa päästäisi ennen kuin vauva on saanut rokotukset. Esim. hinkuyskä voi tarttua rokottamattomista ja siihenhän yksi vauva suomessa juuri kuolikin, oli saanut tartunnan rokottamattomalta lapselta. En luottaisi siihen että äidinmaidon vasta-aineet suojaavat riittävästi.

Vierailija

Ehdottomasti ei tulisi päästää. Vauvan saatua kolme rokotesarjaa (3kk, 5kk, 1v) voisi rokottamattomat lapset kyläillä. Varsinkin tässä pakolaistilanteessa, kun kaikkia maahantulijoita ei ole millään ehditty rokottaa ja seuloa, jolloin Suomesta jo hävinneet taudit voivat levitä rokottamattomiin lapsiin ja siitä vauvaanne. T. Neuvolaterkka

Vierailija

En tosiaan päästäisi.

Katsokaapa tuore dokkari Areenasta ne jotka päästäisivät perheen kylään: Totuus rokotuksista.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat