Uusi lapsi exän kanssa - hulluako?

Vierailija

Olen pari vuotta sitten eronnut ex-mieheni kanssa, meillä on kohta 4-vuotias lapsi. Meillä on hyvät kaverimaiset välit, mutta parisuhteeseen meistä ei ole. Haluamme muutenkin kumpikin elää sinkkuna. Kumpikin haluaisi lisää lapsia ja sisaruksia lapselle. Ex on alkanut ehdottelemaan että tekisimme yhdessä toisen lapsen, vaikka yhteen emme palaa. Olen melkein alkanut lämpeämään ajatukselle, olen nimittäin miettinyt myös hedelmöityshoitoihon turvautumista. Mitä mieltä olette, olemmeko hulluja jos tähän ryhdymme? En ole elatusmaksujen perässä. Miehellä todella pienet tulot enkä esikoisestakaan nii vaatinut, mutta hyvä isä hän on.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Jos teillä ei olisi ennestään lapsia, pitäisin hulluna. Mutta jos olet valmis siihen, että huolehdit lapsesta yksin niin mikäs siinä sitten. Parempi se on, että eroperheen lapsilla on samat vanhemmat.

Vierailija

Ap jatkaa:

En todellakaan tekisi lasta exän kanssa ellei jo lasta olisi. Haluan lapsille ennemmin joko samat vanhemmat tai sitten niin että todella tekisin yksin (hedelmöityshoidoilla), niin ettei uusia puolisoita/miehiä tule kuvioihin. Ap

Vierailija

Ensiksi ajattelin että kuulostaapa hullulta, mutta toiseen kertaan ajateltuna ihan järkevää, jos suhteenne toisiinne on selvä, lapsi on haluttu molempien toimesta jne. On niitä tyhmempiäkin ideoita maailmassa.

Vierailija

Se, että haluatte toisen lapsen, vaikka suhteenne on päättynyt, kertoo varmaankin siitä että luotatte toisiinne vanhempina. Miksipä ei siis lapsen isäksi sellaista, johon tietää voivansa luottaa lapsen kasvatuksessa.

Vierailija

Kiitos kommenteista! Googlettamalla löysinkin pari muutakin keskustelua samanlaisesta tilanteesta, joten ihan uniikki tällainen tapaus ei olisi. Täytyy vielä miettiä, mutta alan lämmetä ajatukselle. Ap

Vierailija

Lapsien kannalta varmasti paras ratkaisu. Jos toisella on isä ja hyvä suhde tähän, mutta toisella ei, se voi olla vaikeaa ymmärtää pienenä ja aiheuttaa katkeruutta vanhempana. 

Monet taitavat tehdä toisen tai kolmannen lapsen, vaikka ero häämöttää jo näköpiirissä, niin että lapsilla olisi samat vanhemmat. Teidän tilanteenne on oikeastaan parempi ja reilumpi. Olette selvittäneet välinne ja teette vasta sitten lapsen. 

Vierailija

Toisaalta oletko varma, että haluat olla vuosia sinkku? Minkä ikäinen olet? Ihan hyvä ajatus, jos ajattelit olla sinkku vuosia, mutta jos haaveilet uudesta miehestä, niin se voi jäädä haaveeksi, jos sinulla on kaksi pientä lasta useaksi vuodeksi. Minkä ikäinen esikoisenne on? Oletko varma, ettei mies koita, että alkaisitte olemaan taas perheenä ja yhdessä?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minkä ikäinen esikoisenne on?  

"meillä on kohta 4-vuotias lapsi"

Sit vielä kun luettaisiin aloitus huolella ennen kuin aletaan vastaileen...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En ole elatusmaksujen perässä. Miehellä todella pienet tulot enkä esikoisestakaan nii vaatinut, mutta hyvä isä hän on.

Et vaatinut elareita, eli elätitkö itse vai maksoiko valtio? Ja sama toisen lapsen kohdalla? Kyllä molemmilla vanhemmilla olisi hyvä olla varaa kustantaa lasten eläminen, toki jos sulle on ok elättää se yksin niin mikäs siinä, mutta en lähtökohtaisesti arvosta, että tehdään tieten tahtoen lisää lapsia verovaroilla elätettäväksi.

Ei tolkkua.

Mitään järkeä? Miksi teette lapsia jos haluatte mukamas olla sinkkuja? Kuulostaa lähinnä siltä että pakoilette vastuuta, oletteko sitoutumiskammoisia? Eikö lapsen tekeminen nyt jo kerro jo että haluatte vakiintua. Ei lapsi mikään eläin ole. Valitettavasti on myös niin että et kovin helposti uutta miestä löydät kahden lapsen äitinä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat