Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ensimmäisen lapsen aiheuttama mammakupla

Vierailija

Kaveri on menettänyt esikoisensa saatuaan kokonaan kriittisyytensä ja realistisen maailmankatsomuksensa. Hän on imeytynyt mammakuplaan, jossa kaikki pyörii lapsen ympärillä. Kehitetään kaiken maailman hippikasvatusmetodeja ja jauhetaan tauotta mitä erityisen spesiaalia juuri tämä lapsi tulee tarvitsemaan. Kiintymyysvanhemmuus, vaipaton vauva, luomu, vegaani, erityisherkkyys, vaihtoehtometodit, sylittely, jatkuva ihokontakti, sitä ja tätä ja tuota.

Miten saada esikoisen saanut kaveri edes vähän lähemmäksi maanpintaa? Välillä haluaisi vaan karjahtaa että ei se sinun muksusi ole sen uniikimpi lumihiutale kuin kenenkään muunkaan.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Oletko itse kokenut äitiyttä ja tuota onnellista kuplaa? Anna hänen nauttia, se tunne on ainutlaatuinen ja omaa lasta kauniimpaa ja ihmeellisempää ainutlaatuista lumihiutaletta ei olekaan.

Olen kokenut sen jo viisi kertaa, mutta kyllä esikoinen höyräytti eniten. Ihan luonnollista jakyllä se siitä aikanaan tasoittuu.

Vierailija

Minkä ikäinen lapsi? Onko jo menetetty tapaus vai onkohan vielä ohimenevää? Ehkä toisen lapsen syntymä poksauttaa kuplan, kun huomaa ettei aika vaan riitä vaipattomuuteen ja luomuyrttien keräilyyn.

Vierailija

Kyllä se sieltä alas tulee. Anna toisen olla hormoneissaan onnellinen siitä huumasta, jonka jokainen vanhempi kokee. Lapsia syntyy tähän maailmaan, mutta se oma on jotenkin ainutlaatuinen, käsittämätön ihme.

Pysy siinä kaverin elämässä. Joku päivä se tarvii aikuista kontaktia ja osaa arvostaa sinua ihan eri tavalla. Turha sun olla äitiydestä kateellinen.

Vierailija

Älä edes yritä saada sitä "maanpinnalle". Anna toisen nauttia omalla tavallaan vauva-ajasta. Ei tuo ole mitenkään haitallista tai huonoa kellekään mitä hän tekee, joten tehköön rauhassa. Käsittele itse ongelmasi, että miksi sinua niin kovasti ärsyttää tuo.

Vierailija

Noo, se on sen arkea nyt eikä mitään muuta elämää taida olla. Ite ootan esikoista ja toivon, et mulle tehdään joku kavereitten yhteinen interventio siinä vaiheessa jos en enää osaa puhua niille muusta kun vauva sitä vauva tätä 😅...muutamat lapsia saaneet kaverit meinaan on rasittavia, kun ei niistä saa mitään muutaku perhe-elämän asioita irti, mikään muu ei kiinnosta tai ei seuraa uutisia tai yleisiä asioita ku aina vaan ollaan kotona. Voihan niitten kans tietty saippuasarjojen tapahtumista keskustella, mut en ite kato 😇

Vierailija

Tuo kupla on monelle elämän onnellisinta aikaa. Menee ohi, anna hänen nauttia. Oletpas ilkeä kun haluat rikkoa toisen onnen. Samaaha tuo on kuin valittaisi siitä että rakastunut pari on romanttisessa kuplassaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minkä ikäinen lapsi? Onko jo menetetty tapaus vai onkohan vielä ohimenevää? Ehkä toisen lapsen syntymä poksauttaa kuplan, kun huomaa ettei aika vaan riitä vaipattomuuteen ja luomuyrttien keräilyyn.

Kyllä se joillakin riittääkin. Enkä joka tapauksessa ymmärrä, mitä pahaa ihmiset näkevät siinä, jos joku haluaa lasten ollessa pieniä omistautua äitiydelle täysin. Niin tein minäkin, ja oli kyllä parasta aikaa elämässäni. 

Vierailija

Kyse ei ole millään tapaa kateellisuudesta, vaan siitä että kaveriltani tuntuu hämärtyneen kaikki peruselämän realiteetit näiden hippiyrttien keräilyjen myötä. Unohdetaan perusasiat kun keskitytään lillukanvarsiin. Totta kai ensimmäinen lapsi tuo mukanaan sen huuman ja onnen, mutta mikä ajaa fiksun ihmisen menettämään järkensä ihan kokonaan? Unohdetaan lapsenkasvatuksen peruspilareita kun keskitytään johonkin netissä in-juttuna mainostettuun diipadaapaan. "Kuvitella, että x luuli saavansa pitää mun lasta sylissä vaikka oli syönyt just lihaa. Eikö se tajua minkä negatiivisen tappamisen ilmapiirin lihansyönti ympärilleen muodostaa. Mä en todellakaan anna lastani lähellekään tuollaista energiakenttää".

Vierailija

Onpa pahasti mammavaihteella, mutta eiköhän se sieltä pikkuhiljaa palaudu maanpinnalle ihan normaalisti, niin kuin muutkin.

Vierailija

Minäkään en tajua miksi jopa äitiyden, ylipäätään vanhemmuuden onnea ja ainutlaatuista rakkautta pitää nyt naureskella ja halveksia. Pitääkö kaikkeen suhtautua viileästi, happamasti, ylenkatseellisesti? Ei ole nykynuorilla helppoa, ei todellakaan.

Vierailija

Mitä väliä? Kyllä hän sieltä aikanaan palautuu ja kyllä se pieni ihminen on sen arvoinen ja sen ansainnut, että äidin maailma pyörii hetken aikaa pienen navan ympärillä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Joo, kyllä tää sun provos meni yli tossa vegaanissa. Ja toi viesti nro 8 oli vielä suurempi ylilyönti.

Mutta mites sitten kun tuo kaverin käytös on täyttä totta, vaikka mielisi huudella itsekin sille provoa :D Käytös on todellisuudessa ihan kuin jostain absurdista av-provosta.

Vierailija

Taidat nyt hieman liioitella tuossa paheksumisen puuskassasi. Kaverisi on hoivavietin vietävänä ja hormonihuuruissa, sehän on aivan oikein! Hän tekee parhaansa, jotta lapsi voi hyvin, kasvaa mahdollisimman terveenä ja saa myös henkistä hoivaa.

Jos hänen ajatusmaailmaansa sopii viherpiiperöinti ja yrttien keräily, niin Ok. Joku muu soittaa klassista musiikkia vauvalleen jo kohdussa. Erilaisia muoti-ilmiöitä, vakaumuksia tai aatteita, mutta yhtä kaikki: kaiken takana on halu olla äärimmäisen hyvä ja huolehtia lapsesta mahdollisimman oikein.

Aika alhaista (etenkin muiden lapsettomien "asiantuntijoiden") naureskella siitä sivusta, että perusasiat unohtuvat. Kyllä ne mittasuhteet asettuvat paikoilleen ja kasvatuskonstit löytyvät sen myötä, kun vanhemmuuteen kasvetaan.

Vierailija

Jep jep, on on. Uskotaan. Kerro sille porvoolaismammalle, että porvoossa ei kasva villiyrttejä eikä vegaanisafka lennä sinne asti.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat