Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

6kk nukuttaminen päiväunille

Lilbird

Meillä on poika nyt 6kk ja koko tämän ajan se on nukutettu joko rinnalle tai sylissä hytkyttämällä. Nyt ei enää jaksa toista hytkyttää, selkään alkaa sattua. Ja rinnalle jos se nukahtaa niin ei passaa kovin kauas mennä (jos edes nousee mihinkään pojan vierestä) tai herää aika pian. Nukkuu kyllä hyvät päikkärit rinta koko ajan suussa, mutta ei sekään nyt ihan ok ole. Vähän on rasittavaa koko aika maata vieressä.

Eli siis... Unikoulua ajattelin aloittaa. Tassuttelusta olen lukenut ja sitä on vähän kokeiltukin, mutta kauhea huutohan siitä alkaa! Juuri nukutin pojan syliin niin, että EN hytkyttänyt uneen. Lähinnä istuin poika sylissä ja rauhoittelin kun toinen huusi kuin hyeena. Jestas! Kyllä meinasi usko loppua jo monta kertaa! Voi äidit. Kertokaa nyt mulle, että on ihan oikein toinen huudattaa sylissä uneen. Tuntuu ihan kauhealta! Laskin toisen sylistä sänkyyn heti kun uni tuli tai oli vielä puoliksi hereillä. Siellä se nyt tuhisee ja itsestä tuntuu että näinkö sitä pitää huudattaa uneen, että oppii ettei aina ole kantelupalvelua... :/

Kommentit (10)

Vierailija

Ootko kokeillut nukuttaa rattaissa pihalla tai parvekkeella? Meillä vauva nukkuu ulkona pitkät pätkät, kun taas sylissä tai rinnalla (missä kyllä nukkuis mieluiten) unet jää tosi lyhyiks.

Vierailija

Hyi että, säälittää pienokaisen puolesta. Ensin opetetaan tuollaiseen ja yhtäkkiä tuleekin muutos. Olisikos kannattanut alusta asti opettaa nukkumaan sängyssä?

Lilbird

Vaunut on kokeiltu. Vaunuihin asettuu sitte ku on syöty ja nukuttu etukäteen. Sillonkin se on vaan että ehkä rauhoitutaan. Nukahtamiseen siellä menee aikaa, oli sitten pirteä tai väsynyt tai siltä väliltä, ja nukutaan tasan niin kauan kuin vaunut liikuu. Heilutus ei riitä. Vaunut olis kyllä aika ihana keino nukuttaa, mutta meillä kesti aluksi 3kk ett siellä alettiin edes joten kuten viihtyä. -_-

-ap-

Lilbird

Nukkuu yöllä aika hyvin. Noin ilta ysistä aamuysiin. Päivällä nukkuu kahdet tai kolmet päikkärit. Mutta jostain syystä nykyään päiväunilla tahtoo uni loppua kesken ja herää selvästi vielä väsyneenä eikä millään tule uusiksi uni. :/ yksi kaunis päivä nukkui kahdet päikkärit, joista molemmat n. 30min ja kyllä oli väsyneen oloinen vaan ei millään uusiksi unille. Ilta oli jo yhtä nitinää ja natinaa vaan illasta tuli kyllä nopeasti uni.

Lilbird

Niin no päivärytmistä. Kuuden aikaan aamusta imetän ja jatketaan unta sinne klo 9 asti. Herättyään aamupala. Joskus aamupalan jälkeen alkaa jo väsyä. Päivästä riippuen nukkuu päikkärit ennen tai jälkeen lounaan, joka n. Klo 11-12. Välipala syödään noin klo 13-15. Tämän jälkeen on pitemmät unet JOS poika pysyy unessa (rinta suussa nukkuisi pitemmästi, melkein 2h, vaan ei oikein paras mahdollinen tapa). Päivällinen n klo 16-17 ja illasta vielä iltapala ja mahdollisesti vielä pikku torkut. Ruuan suhteen on hyvä rytmi, johon poikakin tottunut vaan aika usein herää päikkäreiltä liika aikaisin ja on sit väsy. :/

lumituli

Vierailija kirjoitti:
Hyi että, säälittää pienokaisen puolesta. Ensin opetetaan tuollaiseen ja yhtäkkiä tuleekin muutos. Olisikos kannattanut alusta asti opettaa nukkumaan sängyssä?

Voi että mua ärsyttää nämä jotka luulee että vauvaa sylissä pitämällä joutuu ikuisiksi ajoiksi syliorjaksi! Voin kertoa että ei joudu! Kyllä minä pidin lastani sylissä ja nukutin häntä sylissäni tai kantoliinassa 3,5 kk asti. Tässä iässä ihan yhtäkkiä ei uni enää maittanutkaan sylissä eikä rinnalla. Kannoin hänet yhtenä päivänä omaan sänkyynsä ja vähän ajan päästä vaimea höpöttely loppui ja uni tuli. Siitä asti on nukkunut päikkärit joko omassa sängyssään tai vaunuissa ja pahoina päivinä saa nukkua vieressäni esim. kun hampaat tulivat oli pikkuisella kova läheisyyden tarve. Uusi asia pelotti ja taas tarvittiin läheisyyttä! Siksipä neuvon ettei kannata itseään stressata vauva aikana sillä että naapurin vauva on nukkunut aina omassa pinnasängyssä. Anna lapsellesi se läheisyys mitä hän nyt selvästi tarvitsee ja luo turvallinen tunne äidistä joka lohduttaa ja on läsnä. Kyllä se vielä sinne omaan sänkyyn nukahtaa usko pois :) Kokeile vaikka pari kertaa  viikossa ja käykää välillä ihan vaan leikkimässä omassa sängyssä että siitä tulee tuttu paikka. Näin meillä onnistuttiin ja nytkin nukutaan ihan yksinään! PS. nytkin olisin oikein halunnut itsekin ottaa päikkärit vauva vieressäni mutta hän halusi nukkua yksin. Joten yritä kääntää asia niin että nauttisit läheisistä hetkistänne vielä kun siihen on näin hyvä mahdollisuus :) Voimia sinulle!

Lilbird

Nyt on pari päivää opeteltu omaan sänkyyn nukkuun ja kyllä menee jo hyvin. Pari ensimmäistä nukutusta oli vähän pitempiä vaan nyt nukahtaa jo vartissa. Minä seison vieressä rauhoittelemassa ja tänäänkään ei illalla edes pientä itkua tullut kun omaan sänkyyn laskin. Tutti suuhun ja äippä seisoo vieressä katsomassa että uni tulee. Tää olis pitänyt tehdä jo paljon aiemmin! Olis säästetty monet hermot! Nyt nukkuu poika paremmin ja äipällä on parempi mieli. Kiitos kannustuksesta.

Ap

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat