Tekeekö ja syökö joku oikeasti kaksi lämmintä ateriaa /pv viikonloppuisin?
Kommentit (60)
Teen melkeinpä joka päivä yhden lämpimän ruuan, en pidä uudelleen lämmitetystä ja en etenkään pakastetusta, mutta kaksi menee överiksi. Viikonloppuisinkin. Ellei lasketa sitä että tekee alkupalat ym. siinä voi kyllä tulla sitten useinkin pari lämmintä pv.
Viitsin, koska jotain sitä pitää syödä ja inhoan närppimistä. Meitä on neljä henkeä syömässä.
Syö. voi sitä leikkeleiden määrää joka menisi jos ruokaa ei olisi tarjolla.
Meillä on aina ollut näin. Toki teen ja jaksan tehdä, eihän siinä hellan ääressä tarvitse seisoa koko ajan. Lapset ovat 9-24v. Ai miksi? Siksi, että uskon tasaisen ja monipuolisen ruokailun olevan ihan perusjuttu mahdollisimman terveeseen elämään.
Nykyisin hyvä ruoka tasaiseen tahtiin on entistä tärkeämpää, kun talossa on 1-tyypin diabeetikko.
Mikä merkitys on ruuan lämpötilalla? Mä syön kolme ateriaa päivässä eikä lämpötilalla ole mitään väliä.
Miten milloinkin. Mulla se toinen ateria on usein joku kasviskeitto tai muuten aika kevyt. Tai sitten aamupuuro/munakas, lämmin ateriahan sekin on ja illalla toinen. Ei tartte napostella eikä mättää leipää. Jos syön yhden lämpimän aterian enkä muuta, nälkähän se on. Enpä minäkään tiedä, mitä eroa on kasviskeitolla vrt. salaatti. Mitään megalounasta ja megapäivällistä en syö, yleensä syön päivällä kohtuudella ja illalla vähän.
Vierailija kirjoitti:
Mikä merkitys on ruuan lämpötilalla? Mä syön kolme ateriaa päivässä eikä lämpötilalla ole mitään väliä.
No tutkitusti lämmin ruoka täyttää kyllä paremmin, mutta ei sillä tietenkään kovin suurta merkitystä ole.
7 lisää, että ruoka säilyy kyllä ihan hyvänä jääkaapissa kolmisen päivää ja pakastimet on keksitty, joten ei tartte hellan ääressä seistä kahta kertaa päivässä. Lisäksi jotkut ruuat on hyvin yksinkertaisia ja nopeita tehdä, oikeastaan sellaisia ruokia löytyy vaikka millä mitalla.
Miten ihmiset ehtii? Me syödään aamupala klo 10.00, lämmin ruoka klo 14.00, iltapala klo 18-19. Missä välissä ehtis syödä toisen lämpimän ruoan?
No ei tietenkään oikeasti. Leikisti vain se toinen ateria, ruuat on tehty muovailuvahasta ja pöytään katetaan nukkeastiasto.
Vierailija kirjoitti:
Miten ihmiset ehtii? Me syödään aamupala klo 10.00, lämmin ruoka klo 14.00, iltapala klo 18-19. Missä välissä ehtis syödä toisen lämpimän ruoan?
Siten, että heidän päivärytminsä ei ole sama kuin teillä.
Ei todellakaan. Viikonloppuisin aamista syödään klo 9-12 välillä, joten tarvetta lounaalle ei ole. Päivällinen syödään pelkästään, ja sillä pärjätään. Eihän sitä edes ehtisi mitään tekemään/mihinkään lähteä, jos koko ajan pitäisi olla syömässä kellontarkasti lounasta ja välipalaa.
Mitä ap itse syöt ja montako kertaa päivässä kun tarvitsee tuollaista asiaa ihmetellä? Syön kaksi, joskus jopa kolme lämmintä ateriaa päivittäin. Arkisin koulussa yhden. Teen kerralla isomman määrän ruokaa jota lämmitetään kun on nälkä. En siis tee kahta eri ruokaa päivittäin, mutta en näe siinäkään mitään ongelmaa jos niin joku viitsii tehdä. Päinvastoin.
Vierailija kirjoitti:
Miten ihmiset ehtii? Me syödään aamupala klo 10.00, lämmin ruoka klo 14.00, iltapala klo 18-19. Missä välissä ehtis syödä toisen lämpimän ruoan?
Aamupala klo 10, lämmin ruoka klo 13, toinen lämmin ruoka klo 16, kolmas klo 19, neljäs klo 22 ja mahdollisesti viimeinen klo 01. Ja nämä ajat ovat noin-aikoja, eivätkä välttämättä todellakaan pidä paikkaansa, mutta noin esimerkkipäivänä.
Vierailija kirjoitti:
Miten ihmiset ehtii? Me syödään aamupala klo 10.00, lämmin ruoka klo 14.00, iltapala klo 18-19. Missä välissä ehtis syödä toisen lämpimän ruoan?
Esimerkiksi kuten meillä: aamupala klo 9, lounas klo 13, välipala klo 16, päivällinen klo 20.
En mä syö yleensä arkisinkaan kahta lämmintä ruokaa. (En laske mahdollista aamupuuroa "lämpimäksi ruuaksi", vaikka teknisesti ottaen se on sitä.)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten ihmiset ehtii? Me syödään aamupala klo 10.00, lämmin ruoka klo 14.00, iltapala klo 18-19. Missä välissä ehtis syödä toisen lämpimän ruoan?
Siten, että heidän päivärytminsä ei ole sama kuin teillä.
Juuri näin. Aamupala kahdeksalta ja lounas yhdeltätoista, niin kummasti ehtii muutkin ateriat.
Mitä pienemmät lapset sitä tärkeenpi on kunnon ruoka - ja unirytmi.
Meillä on aina lounas klo 11 jälkeen. Teinit välillä herää vasta syömään. Kaikilla on nälkä lounasaikaan. Ei sitä voi pullalla tms kuitata. Toinen ruoka klo 16-18. Välipala ja iltapala itsepalveluna. Itse en tarvitse
Mitä te teette, jos teillä on noin kauhea energiankulutus, että täytyy kolmen tunnin välein syödä iso kunnollinen ateria?
Syön viisi lämmintä ateriaa päivässä. Joskus kuusi. Olen laiska ja valmistan ison määrän ruokaa, joten puuron ja leipien yms. valmistus aiheuttaa turhaa ja energiavievää vaivaa verrattuna ruokaan.