Mitä laitat jauhelihakeittoon?

Vierailija

Itse laitan perunaa, porkkanaa, sipulia, purjoa, kasvisliemikuution ja jauhelihaa.

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

En koskaan tee jauhelihakeittoa, mutta jos tekisin niin liha-ja ehkä kasvisfondia, paistijauhelihaa, mustapippuria, valkosipulia, purjoa, porkkanaa ja fiiliksestä riippuen esim papuja tai maissia, tai paprikaa. Liemi vesi-tai sulatejuustopohjaisena.

Vierailija

+ tomaattipyrettä, valkosipulia ja basilikaa.  Pakastettuja keittojuureksia, joissa perunaa valmiina ja kourallisen verran makarooneja.

Vierailija

Jauhen lihaa. 

Laiskan keitto reissussa ostaa valmis sekoitus pussi ja sekoittaa se jauheliha ja liemikuutio. Helpommalla ei enää voi päästä. Mutta noin yleensä, reilusti kasviksia pitää olla ja ehdottomasti porkkanaa. Lapsuudenkodissani laitettiin aina makaronia ja joskus teen sen saman itsekin. 

Vierailija

jauhelihan lisäksi siinä olisi perunaa, lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, purjosipulia, musta- ja maustepippuria ja laakerinlehtiä sekä suolaa ja lihalientä

Vierailija

Kuullotan sipulit ja kasviksia/juureksia ensin voissa ja lisään itsetehdyn lihaliemen ja lopuksi jauhelihan. Kasvikset on kauden mukaan ja vaihtelee riippuen vuodenajasta.

Vierailija

Pohjaksi tulisi luu-lihaliemi. Siihen sitten lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, juuriselleriä ja purjoa rehuiksi. Sitten kunnolla ruskeaksi käristettyä snellmanin sika-nautaa (myös se pannulle tirissyt rasva kipataan soppaan mukaan). Mausteina laakerinlehti, lipstikkaa ja (omatekoista) yrttisuolaa. Lopuksi vielä persiljasilppua.

kokki5000

Perunaa, porkkanaa, (lanttua joskus) ruskistettua jauhelihaa + sipulia + valkosipulinkynsi, suolaa, pippuria, oreganoa, paprikajauhetta, suolaa, joskus persiljaa. Pakastekasviksista ei tule niin hyvin makua kuin tuoreista, joten pastetut jätän aina kauppaan. Ei kannata käyttää liemikuutioita muuten, makua tulee noista yksittäisistä mausteistakin ja e-koodit jää saamatta..

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Pohjaksi tulisi luu-lihaliemi. Siihen sitten lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, juuriselleriä ja purjoa rehuiksi. Sitten kunnolla ruskeaksi käristettyä snellmanin sika-nautaa (myös se pannulle tirissyt rasva kipataan soppaan mukaan). Mausteina laakerinlehti, lipstikkaa ja (omatekoista) yrttisuolaa. Lopuksi vielä persiljasilppua.

Wow. Melkein samat ja kaikki itse pilkottuina. Mutta sä voitat, tuolla itse tehdyllä yrttisuolalisällä! Lipstikka on ihana mauste by the way:)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat