Mitä laitat jauhelihakeittoon?
Itse laitan perunaa, porkkanaa, sipulia, purjoa, kasvisliemikuution ja jauhelihaa.
Kommentit (16)
+ tomaattipyrettä, valkosipulia ja basilikaa. Pakastettuja keittojuureksia, joissa perunaa valmiina ja kourallisen verran makarooneja.
Jauhen lihaa.
Laiskan keitto reissussa ostaa valmis sekoitus pussi ja sekoittaa se jauheliha ja liemikuutio. Helpommalla ei enää voi päästä. Mutta noin yleensä, reilusti kasviksia pitää olla ja ehdottomasti porkkanaa. Lapsuudenkodissani laitettiin aina makaronia ja joskus teen sen saman itsekin.
Jauhenlihaa, perunaa, porkkanaa, valkosipalia, purjoa
Jauhelihaa, perunaa, sipulia, paprikaa, pakaste keittojuurekset, lihaliemikuutiot ja mausteita mm. chiliä, paprikaa, pippuria.
jauhelihan lisäksi siinä olisi perunaa, lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, purjosipulia, musta- ja maustepippuria ja laakerinlehtiä sekä suolaa ja lihalientä
Jauhelihaa, sipulia, perunaa, pakasteesta juuressuikaleita, pippuria, suolaa, tomaattimurskaa, tuorejuustoa/kermaa.
Peruna ja jauhelihaa. Ei ollenkaan rehuja.
Jauhelihaa, perunaa, keittojuureksia pakasteesta, lihaliemikuutioita, makaroonia, valkosipulia, mausteita maun mukaan, tomaattipyrettä.
Kuullotan sipulit ja kasviksia/juureksia ensin voissa ja lisään itsetehdyn lihaliemen ja lopuksi jauhelihan. Kasvikset on kauden mukaan ja vaihtelee riippuen vuodenajasta.
Pohjaksi tulisi luu-lihaliemi. Siihen sitten lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, juuriselleriä ja purjoa rehuiksi. Sitten kunnolla ruskeaksi käristettyä snellmanin sika-nautaa (myös se pannulle tirissyt rasva kipataan soppaan mukaan). Mausteina laakerinlehti, lipstikkaa ja (omatekoista) yrttisuolaa. Lopuksi vielä persiljasilppua.
Perunaa, porkkanaa, (lanttua joskus) ruskistettua jauhelihaa + sipulia + valkosipulinkynsi, suolaa, pippuria, oreganoa, paprikajauhetta, suolaa, joskus persiljaa. Pakastekasviksista ei tule niin hyvin makua kuin tuoreista, joten pastetut jätän aina kauppaan. Ei kannata käyttää liemikuutioita muuten, makua tulee noista yksittäisistä mausteistakin ja e-koodit jää saamatta..
suolaa ei tietenkään kahteen kertaan :D t. kokki5000
Vierailija kirjoitti:
Pohjaksi tulisi luu-lihaliemi. Siihen sitten lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, juuriselleriä ja purjoa rehuiksi. Sitten kunnolla ruskeaksi käristettyä snellmanin sika-nautaa (myös se pannulle tirissyt rasva kipataan soppaan mukaan). Mausteina laakerinlehti, lipstikkaa ja (omatekoista) yrttisuolaa. Lopuksi vielä persiljasilppua.
Wow. Melkein samat ja kaikki itse pilkottuina. Mutta sä voitat, tuolla itse tehdyllä yrttisuolalisällä! Lipstikka on ihana mauste by the way:)
Laitan juuresten, lihan ja mausteiden lisäksi punaisia linssejä. Saostaa kivasti.5
En koskaan tee jauhelihakeittoa, mutta jos tekisin niin liha-ja ehkä kasvisfondia, paistijauhelihaa, mustapippuria, valkosipulia, purjoa, porkkanaa ja fiiliksestä riippuen esim papuja tai maissia, tai paprikaa. Liemi vesi-tai sulatejuustopohjaisena.