Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kokemukset uskonlahkoista?

Minttu

Kiinnostaa mitä kokemuksia muilla on Suomessa toimiviin pienempiin uskonlahkoihin liittyen?

Tuttuni alkoi käymään jossain kokouksissa muistaakseni vapaaseurakunnassa. Kävin kerran paikalla kuuntelemassa ja se oli ihan sellaista hurmoshenkistä touhua. Rahaa sinne pitää maksaa jonkin verran ja sitten se vie aika paljon niiden ihmisten aikaa niissä kokouksissa ramppaaminen. Tutullani ei ainakaan aika (tai kiinnostus) meinaa enää riittää mihinkään muuhun.

Julkisuudessa on kerrottu ainakin vanhoillislestadiolaisuudesta, mutta tämä on jokin uudempi juttu. Tiedättekö tästä samaisesta lahkosta ja/tai onko muita vastaavia?

Kommentit (3)

Vierailija

Rahaa pitää maksaa kymmenykset eli 10% vuosituloista seurakunnalle. Monesti myös haluavat että vanhus testamenttaa omaisuutensa heille.

Vierailija

Aika normaaleja noi vapislaiset on ainakin ihan normiarjessa. En toki tiedä mikä meininki on sitten kokouksissa yms.

Jehovat on aika eristäytyneen oloisia. Tunnen pari ex-jehovaa, ja heillä tuntuu olevan jopa jonkin sortin traumoja.

Lestadiolaiset taas... no osa osa on ihan tavallisia ja mukavia. Osa taas vähän parempia olevinaan.

Yhteenvetona sanoisin että miehet ovat usein fanaattisempia ja heistä uskonnollisuus näkyy jo kauas. Yleensä myös tuputtavat enemmän ajatuksiaan. Naiset taas ovat usein melko hillittyjä ja hyväsydämisen oloisia.

Onnimanni

Meillä on rampannut viime aikoina jehovia ihan riesaksi asti. Kun kerroin eläkeikäisille jehoville että meillä käy toinenki nuorempi porukka, niin nehän sai hirveät raivarit siitä, miksi jotkut toiset ovat tulleet heidän alueelle;) On kova taistelu taivaspaikoista!!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat