Olenko niuho, kun minua häiritsee lasten seurassa kiroilu ja haistattelu?

Vierailija

Mieheni mielestä k*si ja p*ska ovat "normaaleja, tavallisia sanoja" ja hän estottomasti kiroilee ja haistattelee minulle lasten kuullen useita kertoja päivässä. Mies esim. nimittelee mua "s*atanan lutkaksi" tai "haisevaksi p*rsereiäksi", jos olen jostain aivan pienestä ja arkistestakin asiasta hieman eri mieltä ja yritän saada mielipidettäni kuuluviin. Olen ihan tavallisesta alemman keskiluokan perheestä pääkaupunkiseudulta, mutta en ole tottunut noin kovaan kiroiluun ja alapääjuttuihin sentään. Mies itse on tekniseltä alalta akateemisesti koulutettu, mutta kotoisin hieman nousukasmaisesta työväenluokkaisesta perheestä maaseudulta, jossa alatyylin sanoja ei ole säästelty.

Kaikkein eniten ärsyttää tosiaan se, kun taaperoillekin puhutaan samaan alatyyliseen tapaan, mutta myös itseäni jatkuva p*rseen ja v*tun hokeminen ärsyttää aivan suunnattomasti. Ja mies ei todellakaan suostu muuttamaan tapojaan. En halua redusoida tätä miksikään "luokkakysymykseksi", mutta oon joskus ihmetellen pohtinut, että mistä koko juttu kiikastaa oikeasti. Mikä auttaisi tilanteessani?

Kommentit (5)

Vierailija

Et ole niuho. Vaikka en ole hienoista piireistä (en ole siis ns. yläluokasta) ja olen myös maaseudulta, niin ei meidän perheessä koskaan ole tuollaista kieltä käytetty tai hyväksytty.

Vierailija

No et ole niuho. Miehesi on uskomattoman huonokäytöksinen moukka. Ymmärrän että joillekin ne k*si ja p*ska ovat "normaaleja" sanoja ja niitä käytetään estoitta mutta tuo muu haistattelu on kyllä törkeää. Siis en kuuntelisi tuollaista keltään, ihan saisi keskenään olla haiseva p*rsereikä koko mies mun puolesta, oli lapsia tai ei. Hyi. 

Ja olen maalta, työväenluokkaisesta perheestä, kyllä meillä kiroiltiin kotona aika estoitta mutta ei nyt sentään toisia loukattu tuolla tavoin. 

Vierailija

En voisi olla miehen kanssa joka nimittäisi minua s*tanan lutkaksi.

Tulin kertomaan että minua ei haittaa jos jotkut random-tyypit kiroileekin lasten kuullen. Pakkohan lastenkin on oppia että kaikenlaisia ihmisiä on eikä roisimpaa kielenkäyttöä tarvitse säikkyä.

Mutta kotona en itse kiroile eikä se kuulu miehenkään normisanastoon. Nyt lapseton yli kymmenen vuotiaita ja saavat kyllä moitteet jos joskus hitto tai jopa v*ttu lipsahtaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat