Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vinkit stressittömään muuttoon tähän pinoon, kiitos!

Vierailija

Muuttoa pukkaisi kuun vaihteessa. Annapa parhaat vinkkisi.

Muuttomiehet on tilattu arkipäivälle, koska apua lähipiiriltä ei ole tulossa. Lapset (4 ja 5 vuotta) on itse muuttopäivän päiväkodissa ja haetaan sitten iltapäivällä uuteen kotiin.

Mitä muita hyviä vinkkejä?

Kommentit (5)

Vierailija

Kirjouta jokaisen laatikon päälle mihin huoneeseen ne laitetaan uudessa asunnossa. Liinavaatteet mustiin säkkeihin, niinikään lappu niihinkin. Astioita voi pakata tyynyliinoilla tai pyyhkeillä pehmustaen. Pai vikaa päivää voi käyttāä kertakäyttöastioita.

Vierailija

Ala pakata välittömästi ja lopeta av:lla roikkuminen. Käytä kaikki loppu marraskuinen av-aika pakkaamiseen, niin ehdit hyvin ja stressittömästi hoitaa homman.

Vierailija

Pakkaa järjen kanssa. Yhdessä muutossa tuli niin kiire, että tavarat vain mätettiin laatikoihin miten sattui (muuttopäivänä!), kannettiin juoksuvauhtia sisään uuteen asuntoon ja lähdettiin hakemaan kiireellä seuraavaa kuormaa.

Vierailija

Pistä turhat/liian pieneksi jääneet tavarat kierrätykseen/roskiin kunnosta riippuen, rojuja on turha uuteen asuntoon muuttaa.

Vierailija

Käy läpi jokainen huonekalu sillä ajatuksella, että haluatko todella muuttaa niitä. Vaikka ne antaisi ilmaiseksi pois, niin siinä kuitenkin helposti säästää yhden muuttokuorman hinnan. 

Pakkaa matkalaukkuihin parin päivän tarvittavat tavarat ja vaatteet, niin että muuttolaatikoita ei ole kiire purkaa muuton päätteeksi sen vuoksi että epähuomiossa tuli pistettyä kaikki pyjamat ja miehen partakone johonkin josta sitä ei enää löydä. Jos epäilyttää, että ette ehdi koota sänkyjä uudessa kodissa ja pedata niitä, varatkaa yö hotellista.  Se on paljon parempi vaihtoehto kuin koota sänkyjä yliväsyneiden lasten mankuessa jaloissa ja pedata niihin jätesäkille tuoksuvia vuodevaatteita. Muuttopäivä voi olla yllättävän väsyttävä. Vaikka teillä ilmeisesti muutetaan vain lyhyt matka, niin jos sitä matkaa on yhtään enemmän, niin varsinkin silloin kannattaa mennä yöksi jonnekin. Syödä siellä hyvä illallinen, rentoutua, ja jatkaa aamulla uusin voimin. 

Meillä on sellainen tapa, että ennen muuttoa ollaan otettu lasten kanssa kuva vanhasta kodista, jostain tosi kivasta asiasta, niin että lapsetkin on kuvassa. Siitä on tehty suurennos ja kehystetty se. Se on sitten laitettu uuden kodin seinälle näkyvälle paikalle. Lapset saa sen kuvan avulla käsitellä muuttoa ja sen tuomaa haikeutta lapsen elämässä. Ajan myötä meillä on näistä kuvista tullut kiva kuvasarja, josta samalla on nähnyt miten lapset on kasvaneet.  

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat