Tutkimus: Kerta viikossa seksiä riittää pitämään pariskunnan onnellisina

Vierailija

http://yle.fi/uutiset/mika_on_pariskunnille_oikea_maara_seksia__nain_tie...

Mikä on pariskunnille oikea määrä seksiä? – Näin tiede vastaa

Määrällä on merkitystä, mutta tutkimuksen mukaan parien onnellisuus ei enää lisäänny, vaikka seksiä harrastettaisiin useammin kuin kerran viikossa.

Kuinka usein pariskunnan pitäisi harrastaa seksiä, jotta suhde pysyisi onnellisena? Kysymykseen on monia vastauksia, mutta yhden antaa tutkimus, joka on julkaistu Social Psychological and Personality Science -lehdessä.

Yksi kerta viikossa riittää, arvioidaan Toronton yliopiston tutkijan Amy Muisen johdolla tehdyssä tutkimuksessa.

– Vaikka usein harrastettu seksi yhdistetäänkin suurempaan onnellisuuteen, ei yhtä kertaa viikossa suuremmalla tiheydellä ole enää vaikutusta, Muise sanoo.

Seksi voi lisätä onnea palkankorotusta enemmän

Seksiä ja onnellisuutta selvitettiin kolmiosaisella tutkimuksella, jonka ensimmäisessä vaiheessa hyödynnettiin yli 20 vuotta kestäneen seurantatutkimuksen tuloksia. 25 000 amerikkalaista oli saanut vuosittain täyttää lomakkeen, jossa tiedusteltiin seksin yleisyyttä ja onnellisuutta.

Vastaukset olivat yhdenmukaisia sukupuolesta, iästä ja suhteen kestosta riippumatta: Yksi kerta viikossa riittää, eikä sitä useammin harrastettu seksi enää yhtä lailla lisää onnellisuutta.

Tutkimuksen toisessa vaiheessa 335 eri etnisiä ryhmiä edustavaa ihmistä vastasi verkossa tehtyyn kyselyyn. Vastaukset vahvistivat ensimmäisen kyselyn tuloksia.

Tällä kertaa tiedusteltiin kuitenkin myös varakkuuden yhteyttä seksiin ja onnellisuuteen. Tuloksia tulkittiin niin, että viikottainen seksi lisää onnellisuutta enemmän kuin reilu palkankorotus.

Kolmannessa vaiheessa käytiin läpi 2 400 pariskunnan vastauksia 14 vuotta jatkuneessa kyselyssä. Lopputulema oli tälläkin kertaa, että mitä useammin seksiä harrastetaan sitä onnellisempi pari on – mutta yksi kerta viikossa riittää.

Seksin määrän tuplaaminen ei ole oikotie onneen, laatu merkitsee

Kaikki tutkijat eivät nikottelematta niele Muisen johtaman tutkimuksen tuloksia.

Pittsburgissa toimivan Carnigie Mellonin yliopiston professorin George Loewensteinin mukaan tällainen tutkimus ei osoita seksin ja onnellisuuden syy-seuraussuhdetta.

– Pohjimmiltaan ihmiset harrastavat seksiä niin usein kuin haluavat, ja jostain syystä näyttää siltä, että parit, joille kerran viikossa on hyvä, vaikuttavat onnellisemmilta, Loewenstein sanoo.

Loewensteinin johdolla tehtiin aiemmin tänä vuonna tutkimus, jossa 32 avioparia pyydettiin harrastamaan seksiä kaksi kertaa useammin kuin yleensä. Samalla heidän onnellisuuttaan seurattiin kyselyllä.

Avioparit onnistuivat lisäämään yhdyntöjen määrää noin 40 prosenttia. He eivät kuitenkaan kokeneet itseään onnellisemmiksi, vaan arvioivat olevansa vähemmän energisiä ja seksin olleen huonompaa kuin tavallisesti.

Laatu on tärkeämpää kuin määrä, Loewenstein summaa.

Tutkimuksista uutisoi The Guardian.

Mitä mieltä? Itseäni, kumma kyllä, tieto jotenkin rauhoittaa.

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Mutta kun perheen äiti on vastuussa kasvatuksesta. Äidin pitää hoivata lapset, lapset lapset. Mies ostakoon tekovehkeen helpotukseen.

Äiti tarvitsee omaa rauhaa ja aikaa.

Vierailija

Kyllä, kerran viikossa on oikein mainio määrä. Kerkeää tehdä muutakin eikä tarvi joka ilta miettiä että josko tänään... ei paineita siitä että pitäisi taas, mutta kuitenkin sitä saa ettei kumpikaan joudu olemaan puutteessa.  

Vierailija

Olen 36-vuotias mies, eikä kerta viikossa riittäisi mitenkään. Kerran päivässä on hyvä, mutta viikonloppuisin joskus enemmänkin, kun on kunnolla aikaa nautiskella. :)

Vierailija

Olen tällä hetkellä työtön n27 ja mies 31 v. vuorotöitä tekevä. Välillä surettaa, kun mies tuntuu olevan koko ajan töissä/nukkumassa, mutta minkäs teet. Siihen yhteen kertaan viikossa se taitaa jäädä. Mikä tuoreessa suhteessa harmittaa, kun itse haluaisin paljon enemmän. Ymmärrän kyllä, että en voi olla miehelle töissä käymisestä ja siitä väsymisestä vihainen. Mutta kun nää ei oo järkiasioita...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jep jos saisi edes kerran viikossa. Mutta kun vaimo vaan ei halua.

Sama kai se erota, turhaa tässä enää kämppiksenä asutaan.

Olisin eronnut jo aikoja sitten mutta minulla ei ole hinkua päätyä yksinhuoltajaksi/lähihuoltajaksi. Juu, tokihan sitä voisi miehelle lykätä lapset mutta sitten olisinkin sosiaalinen hylkiö ja paska mutsi kun eroan seksin takia ja annan lapsetkin vielä isälleen.

nimim. seksiä taisi viimeksi olla kahdeksan kuukautta sitten

Vierailija

Kerta viikossa on riitettävä, kun tapaamme kerran viikossa. Haluaisin kyllä joka toinen päivä, mutta laadullisesti nykyinen seksi on jotain mieletöntä.

Vierailija

Jos oikeasti saisi kerran viikossa niin riittäisi, ja nyt vanhemmiten ei ehtisi tulla hulluksi siinä välillä kuin nuorena, mutta kun ei saa nykyään enää edes joka kuukausi, niin se kyllä syö naista. Olisin huomattavasti onnellisempi jos ei tarvisi kärvistellä puutteessa, jos saisi hellyyttä ja läheisyyttä mieheltä, tuntisi itsensä rakastetuksi ja halutuksi. Itselläkin tulee voimakkaimmat rakkaudentunteet miestä kohtaan juuri rakastelun jälkeen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat