Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Loppuraskaus menossa ja tämä murhe / huoli tuli seuraavaksi mieleeni, että

onneton

ei kai naista voi pakottaa synnyttämään alateitse, jos 2 aiempaa ovat saapuneet maailmaan sektiolla?

Tämä huoli siksi, että nyt on rv.34 alkanut. Kävin tällä viikolla neuvolassa ja pyysin terkkarilta lähetettä synnytystapa-arvioon. Kun sehän yleensä pidetään siinä rv.36 paikkeilla. Vaan terkkari ei vielä kirjoittanut lähetettä, sanoi, että ensi viikolla käyt lääkärillä ( ensi viikolla rv.35 ) ja joulukuun alussa tulet taas neuvolaan ( silloin rv.36 ) ja jompikumpi heistä sen lähetteen sitten kirjoittaa.

Vaan tässä kun on tämä postilakko ja jos se vielä ensi viikollakin jatkuu, niin mitäs sitten jos kirje sairaalasta tulee niin myöhään, että aika tuonne synnytystapa-arvioon onkin jo mennyt? Miten sitten toimin?

Tai jos aika arvioon tulee muutenkin sen verran myöhään & jos nyt jostain ihme syystä synnytys sattuisi käynnistymään itsekseen, niin ei kai ne voi naista alateitse synnyttämään, jos 2 aiempaa ovat sektiolla maailmaan tulleet? Tuo olisi itselle aivan kauhistus ja kamala tilanne - suoraan sanottuna aivan ylitsepääsemätön juttu. Minulla on sen verran ikävät kokemukset ensimmäisen lapsen synnytysreissusta, etten halua enää edes mielessänikään käydä lävitse alatiesynnytystä. Olen niin valmistautunut siihen, että tämä kolmaskin tulee maailmaan sektiolla.

Kommentit (2)

Vierailija

Kyllä tuossa tilanteessa pitäisi olla ihan itsestäänselvyys, että sektio tehdään. Suomessa taitaa olla vain yksi sairaala jossa on ylipäätään mahdollista (olosuhteiden salliessa) yrittää alatiesynnytystä kahden sektion jälkeen. Kumma juttu että panttaavat lähetettä arvioon ja että terkkari ei ole sinulle osannut suorilta sanoa, että sektio tulee automaattisesti. Jos sinulla alkaa synnytys ennen arviota tai sovittua sektioaikaa, tehdään sektio päivystysleikkauksena. Lähetteen perään kannattaa soitella sairaalaan ha kysyä koska aika on ettei mene postin takia ohi. Onnea vauvasta!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat