Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vanhin Kalevala koru

vanhanaikainen

Onko vanhin kalevala koru sellainen pöllönpään muotoinen josta roikkuu suippo paloja. Niitä on ainakin korva ja kaulakoruina.

Kommentit (12)

Vierailija

Vanhin? No ei todellakaan!!
Vai tarkoitatko vanhimmalla sitä, mikä on ollut KalevalaKoruilla pisimpään tuotannossa vai sitä, minkä juuret ulottuvat kauimmas?
Kannattaa googlettaa.

Vierailija

Yritin googlettaa Kalevalakorun ensimmäistä 30-luvulla valmistettua korusarjaa. En onnistunut löytämään.

t. kiinnostunut ohis.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tietääkö kukaan mitä tekstiilejä tai vaatteita Kalevala-koru on tuottanut?

Muistaakseni Kalevala-koru-nimellä on aikoinaan myyty myös villaneuleita (kirjoneuleita tai sellaisia kalastajaneuleita, villapaitoja, myssyjä tms.)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onko se se Adolf Hitlerin suunnittelema?

Ei tietääkseni, mutta NSDAP:n naisjaoston puheenjohtaja sai lotilta lahjaksi Kalevala-korun vieraillessaan Suomessa jatkosodan aikana.

Vierailija

Oli tuossa upea otos Kalevala-koruklassikoista.Minulla on äitini perintöä kalevala-koruriipus.Hän on saanut sen muistaakseni 21-vuotispäivälahjaksi,vuosi on ollut-38,tai ainakin vuoden heitto suuntaan tai toiseen.En voi enää kysyä.Lähettäisin siitä kuvan mutta tunnustan typeryyteni ,en voi tehdä sitä tällä koneella.Koru on pronssia,siinä on yläosana kolme kiekuraa,kuin käärmeet kerällä,keskimmäinen on vähän ylempänä muita.Kierteissä on vihreää"hometta",kuvaa varmaan sitä,millainen alkuperäislöydös on ollut.Kiekuroiden alustassa on viisi epäsymmetristä reikää,kolmesta reiästä riippuu karjankellon mallinen niinikään umpipronssinenkoriste.Rakastan Kalevala-koruja.Käytäntätä ahkerasti,lisäksi olen saanut avomiehen tyttäreltä pronssisen pyöreän komean riipuksen ja saman tyylin korvikset,sekä toiset korvikset.Oman tyttären kanssa niitä käytämme vuoronperään.Omistan vain pronssisia,ja ne tuntuvatkin oikeilta.Toki löydöksistä on löydetty hopeaa ja kultaakin,niin että nekin ovat "aitoja",Muinaissuomalaisissa oli köyhiä ja rikkaita niinkuin nytkin.Pronssikorut ovat ehkä olleet niitä tavallisempien ihmisten koruja.Niin,ja avomieheni sai synttärilahjaksi pronssisen kalevalasolmioneulan.Myi sen hullu muutamasta kaljasta,olisinpa ollut paikalla....

Vierailija

Minun vanhin Kalevala-koruni on isoäidiltäni jo tyttösenä saamani hopeoitu Karjalainen nauhapunos -rintasolki. Kyseistä korumallia ei tällä hetkellä valisteta lainkaan. Etsin nimittäin ehkä vuosi sitten sitä riipuksena vahvistamaan karjalaisia juuriani. Käytettyjä löytyy joistakin nettikaupoista, joten enköhän koruni löydä. Isoäidin koru on sen verran arvokas, vaikkakin kovin kulunut jo, että sitä en juuri raaski käyttää. Sain myös toisen rintasoljen, mutta sitä en ole löytänyt luetteloista. Arvelenkin sen olevan ehkä kansallispuvun koru, mutta tyyliltään sekin muistuttaa Kalevala-koruja.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat