miksi muutan mieltäni koko ajan ?

Vierailija

Saatan vaikka illalla päättää, että nyt mä alan hakea vakituista parisuhdetta ja yksiavioisuus on se mikä on mua varten. Sitten aamulla onkin eri olo ja päätän, että sen ei ole kiire, kun tulee mieleen erilaisia kevyempiä juttuja mitä haluan. En myöskään osaa päättää, mitä opiskelisin. Keksin aina jonkun uuden idean, mutta muutan mieltäni aina seuraavaan ja seuraavaan enkä lopulta saa mitään aikaan. Mun on vaikea kestää itseäni! Tämä mielinmuuttaminen ulottuu oikeastaan melkein kaikille elämänalueille. Haluaisin osata päättää jotain ja viedä jonkun asian loppuun, mutta se tuntuu olevan mahdotonta.

Kommentit (7)

Vierailija

Sun ongelma kuulostaisi olevan siinä, että teet ratkaisuja pelkästään tunteella, vaikka järki pitäisi ottaa myös mukaan.

Seuraavan kerran, kun teet jotain päätöstä, kirjoita ylös hyviä perusteluita sen puolesta ja sitä vastaan. Jaa a4 kahteen sarakkeeseen ja kirjaa hyvät puolet toiisella puolella ja huonot puolet toiselle puolelle. Sanoitayös tunteesi tähän. Katso sitten, kumpia tulee enemmän tai kummat ovst "painavampia" syitä. Pane paperi pois, tee jotain muuta ja palaa siihen: vieläkö homma näyttää samalta? Jos mieleen tulee jotain uutta, kirjoita sekin ylös. Isojen päätösten kohdalla tätä kannattaa jatkaa pari päivää, pienempien kohdalla oikea tulos alkaa varmasti jo nousta esiin.

Paperille kirjoittaminen auttaa tekemään parempia päätöksiä niin tunteen kin järjenkin osalta. Säästä paperi, niin voit palauttaa ratkaisun perusteet mieleesi myös siinä vaiheessa kun alat epäillä päätöstäsi. Muista, että päätöksestä kiinni pitäminen on myös päätös. Se on jotain, jonka SINÄ teet, jota ei ole PAKKO tehdä, mutta jonka sinä(kin) VOIT tehdä jos niin päätät.

On toki olemassa myös asioita, joita ei ehkä voi eikä kannatta vartavasten päättää. Parisuhteen eteiminen saattaa olla sellainen, koska voi ola, että sen löyminen ei ole etsimisestä kiinni. Tai ainakin päätös kannattaa pitää riittävän epämääräisenä vaikka jotenkin niin, että "katselen ympärilleni avoimin mielin, että löytyykö jotain kivaa, mutta en väkisin tarvitse mitä tahansa suhdetta".

Vierailija

Ehkä tuossa on enemmän kyse siitä, ettet saa aloitettua mitään. Ehkä naamioit sen henkisen kantin puutteen  mielenmuutokseksi. Voi tuntua paremmalta ajatella, että enpä aloitakaan tätä vaan aloitan tuon, todellisuudessa et aloita yhtään mitään, olitpa muuttanut mieltäsi tai et. Koita aloittaa yksi asia heti, kun teet mielessäsi päätöksen. Älä kelpuuta mitään tekosyytä olla aloittamatta heti. Se voi olla alkuun ihan pienikin asia, mutta aloita ja tee se heti loppuun. Kannattaa valita sellanen asia, jonka voi tehdä heti loppuun :) Ei vaikka sitä, että nyt pitää saada se parisuhde ja sassiin. 

Vierailija

Kiitos vinkeistä. Mietin sitä, olisko päättämättömyydessä kyse siitä, että pelkään kauheasti epäonnistumista siinä asiassa. Lisäksi on suuria ristiriitoja siinä, mikä kannattaa, mitä haluan ja mikä on mahdollista jaksamisen kannalta. Esimerkiksi haluan yliopistoon, mutta en tiedä miten pärjään opiskelijaäitinä henkisesti ja taloudellisesti ja se lannistaa, että ei ole mitään varmuutta silti työstä ja hyvistä tuloista. Mun kai kannattaisi hankkia ammatti ammattikoulusta ja se olisi helppoa rahallisesti, mutta en tunne mitään suurta kiinnostusta oikein mitään alaa kohtaan. Molemmissa epäilen suuresti, että en saa vietyä hommaa loppuun.
Toisaalta se väärän polun valinta ei taida olla maailmanloppu sekään. Ap

KirkkoSisko
Seuraa 
Liittynyt1.2.2011

Hei ap. Tuosta viimeisimmästä kommentistasi tuli minulle jotenkin surullinen olo. Tuntuu, että elämässä nimenomaan ei saa jättää kokeilematta asioita siksi, että pelkää epäonnistumista! Kenen tai minkä ääni se sisälläsi on, joka ruoskii epäonnistumisista ja vaatii täydellisyyttä? Voitko tukkia siltä ääneltä suun vaikka laastarilla :)?
Voisitko ruveta opiskelemaan Mokaamista. Kokeilet erilaisia asioita ja annat mennä huolella pieleen jos menee. Kokeile vaikka täydessä ruuhkabussissa tiputtaa täyteenahdettu muovikassillinen ruokaa.. :) On hauska keräillä perunoita ja appelsiineja matkustajien penkkien alta, nimimerkillä Kokemusta on.

Vakavasti:
kannustan sinua opettelemaan rakastamaan myös heikkoja puoliasi. Ei vain sitä, joka pärjää ja menestyy. Sanomaan itsellesi, että saan kokeilla, yrittää ja onnistua tai epäonnistua. It's life. Älä anna pelon rajoittaa elämääsi vaan tule siksi, joka jo olet.

Mitä tuumaat näistä aatoksista?

KirkkoSisko
Seuraa 
Liittynyt1.2.2011

Haluankin jatkaa vielä yhden asian.
On myös opittava tekemään ero niiden asioiden välillä, joihin voi vaikuttaa ja joihin ei, ja joihin voi osittain vaikuttaa. Parisuhde on sellainen asia, jota vaan ei voi etukäteen mitenkään pääättää, koska parisuhde on vuorovaikutusta. Voihan olla, että menet vain viemään roskia sadetakki päällä aikoen palata heti kotiin keittämään teetä, mutta tapaatkin elämäsi ihmisen roskiksen ovella ja vuoden päästä kilkkaavat hääkellot. Tai sitten voit etsiä vakavaa suhdetta vuosikausia eikä se vain osu kohdalle. Tässä ehkä piilee elämän herkullisuus: elämää ei voi loputtomiin hallita. On joitain asioita, joita aikuisen pitää hallita, mutta viime kädessä elämän eri tilanteisiin vain pitää mennä avoimin mielin ja tehdä valinnat ja ratkaisut kulloisellakin hetkellä, ilman käsikirjaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat