kuinka paljon 2 kk vanha osaa?

Vierailija

Vau ani on nyt reilu 2 kk ja tuntuu että enimmäkseen vaan nukkuu ja syö. Hereillä ollessaan välillä vähän hymyilee ja "juttelee" mutta ei oikeastaan muuta. Onko normaalia vai onko aihetta huoleen?

Kommentit (9)

Vierailija

Kyllä 2kk vanha lapsi on vielä ihan vastasyntynyt. Nukkuu vielä paljon, mutta hereillä ollessaan on jo kiinnostunut kasvoista. Hymyilee ja ääntelee. Ei vielä ole kiinnostunut leluista, mut kirkkaat värit voivat vetää katsetta puoleensa. Ei jaksa vielä kovin pitkiä seurusteluhetkiä. Treenaa niskaa, mutta pää vaatii jatkuvaa tukemista. Harvinaista on, että osaisi kääntyä tarkoituksella selältä masulle. Lattialla ollessa saattaa "vetää" kyljelleen, mutta vauva ei osaa vielä sitä hallita ja tarkoittaa.

Katselehan netistä, mitä eri ikäkausina vauvat oppii. Muista kuitenkin, et vauvat ovat yksilöitä ja normaaliuden haarukka on vauvana hyvin laaja. Pahinta, mitä itsellesi äitinä voit tehdä, on lähteä kilpajuoksuun muiden lasten taitojen kanssa. Aina on jossain "taidokkaampi" ja "lahjakkaampi" lapsi tai ainakin äiti, joka nostattaa omaa itsetuntoaan lastensa edesottamuksilla. Sun vauva on ihana olemalla sun vauva!! Se riittää!!

Vierailija

Ei tarvii osata mitään. Sen ikänen alkaa ehkä olla jo vähän kiinnostunut ihmisten kasvoista ja sitä kautta vuorovaikutuksesta.

Vierailija

Anteeksi nyt, mutta minkä ikäinen oikein olet? Etkö ole yhtään perehtynyt vauvan kehitykseen? Huolestuttava avaus, jos olet ihan tosissasi.

Vierailija

Älä ap ala kiirehtimään vauvan kehitystä ja toivomaan että voi kun oppisi jo sitä ja tätä. Jälkikäteen tulet huomaamaan että jokainen kehityskausi loppuu liian nopeasti ja kun vauva ehtii puolen vuoden ikään, pidät häntä jo isona ja ihmettelet mihin se pikkuvauva katosi. Lapset on pieniä niin lyhyen hetken että koita rauhassa nauttia tästä ajasta! Vertailu ja kilpailu lasten kehityksen välillä on kamalaa ja hyödytöntä varsinkin kun siihen ei voi mitenkään vaikuttaa, milloin tulee hampaat, missä iässä käännytään, ryömitään, kontataan ja kävellään. Koita olla lähtemättä siihen mukaan niin säästyy turhalta murheelta ha pahalta mieleltä.

Vierailija

Lataa kännykkään wonder weeks-sovellus. Selittää vauvan kaikki kaudet, taidot, merkiy uudesta kaudesta, miten voit auttaa vauvaa uusien taitojen oppimisessa jne

Vierailija

Syö, nukkuu ja paskoo. Joskus äiti saattaa hellyyden puuskassaan erehtyä, että vauva hymyilee, mutta se on vain puksu-ilmavaiva, joka saa naaman vääntelemään.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat