Onko mahdollista että munasolu

Vierailija

jääkin irtoamatta vaikka lh-huippu tapahtuisikin? Miten kuukautiskierto reagoisi tähän vai reagoiko välttämättä mitenkään?

Kommentit (9)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
On mahdollista. Ei reagoi mitenkään, normi menkat tulee. On yleistä.

entä jos tätä tapahtuu jatkuvasti? Tai onko mahdollista että näin kävisi kokoajan? Lopetin e-pillerit 9kk sitten. Kierto asettui heti säännölliseksi ja lh-huippukin tulee mutta mahtaakohan munasolu irrota kuitenkaan kun ei raskaus ala?

Vierailija

Minulla taitaa olla sama vaiva, löydän LH-huipun joka kierrossa täysin samana kuukautiskiertopäivänä, mutta aamulämpö ei nouse eli ei ole mitään todistetta, että munasolu irtoaisi. Raskaaksi en ole tullut vaikka seksiä on ennen LH-huippua, sen aikana ja sen jälkeen. Aika turhauttavaa.

Vierailija

Minä en ole kovin säännöllisesti mittaillut noita aamulämpöjä joten en osaa omista lämmöistäni päätellä oikein mitään. Toinen asia mikä on käynyt mielessä on se että olisko kohdunkaulan limani sitten  jotenkin koostumukseltaan sellaista ettei siittiöt pääse etenemään siinä.

-aloittaja

Vierailija

LH huippu on merkki siitä että keho ainakin yrittää tuolloin ovuloida. Keho saattaa myös joskus tehdä useampia ovulaatio yrityksiä. Aamulämpöjä mittaamalla voi mahdollisesti selvitä totuus. Hormonaalinen ehkäisy muuttaa kohdunkaulaliman koostumusta ja vahingoittaa sitä tuottavia kryptia joten sen normalisoitumisessa voi kestää. Jos kiertosi on kuitenkin hyvin säännöllinen luulen että ovuloit. Ovuloimattomat kierrot ovat usein enemmän vaihtelevia kestoltaa.

Vierailija

Tulehduskipulääkkeet estävät ainakin sitä munasolun fyysistä irtautumisprosessia. Toisaalta taas GLA-rasvahappo edistää sitä. GLA-rasvahappoa saa helokkiöljykapseleista. Näitä voi syödä raskautumisen edistämiseksi kierron ensimmäisestä päivästä ovulaatioon saakka. Loppukierrosta niitä ei suositella syötävän koska teoriassa ne voivat lisätä kohdun supistelua ja olla siten haitallisia jo alkaneelle raskaudelle.

GLA:sta löytää tieteellisiä artikeleita vaikkapa  Google scholarista tai Pubmedistä "GLA fatty acids ovulation" tms. Ja tavallisen googlen puolelta kokemusperäistä "tietoa".

Vierailija

tiedän että saisi valittaa kun meillä on jo yksi lapsi mutta en voi sille mitään että välillä pelottaa ettei meille tulekaan toista lasta.

-aloittaja

Vierailija

Kyllä sekundäärinenkin lapsettomuus on ikävää ja vaatii käsittelyä paljon, ei siis ihme jos asia pelottaa sinua vaikka ette vielä lapsettomuudesta siis kärsikään virallisen määritelmän mukaan. Oletko käyttänyt ovulaatiotikkuja? Jos niillä saa positiivisen tuloksen, niin kyllä silloin yleensä ovuloi. Voisit myös tehdä niin, että varaisit gynekologille ajan juuri lähellä ovulaatiota ja parilla ultrauskerralla hän arvioisi ovuloitko. Näin ollen jatkoa ajatellen on hyvä, että jotain on jo tutkittu jos pitää enemmän tehdä asian eteen. Eihän tämä iso lohtu ole, mutta yrittäkää pitää positiivinen vire, sillä vuoden yritysaika on vielä kaikinpuolin ihan normaalia. Silloin kuin kaikki olosuhteet ovat hyvät; eli seksiä harrastetaan juuri oikeaan aikaan, molemmat ovat hedelmällisiä, niin raskauden todennäköisyys on vain 25% luokkaa! Jos vieläpä sattuu niin hassusti, että yrittäessä ovulaatio meneekin välillä vähän ohi, niin kyllähän monetkin saavat odottaa sitä lasta, eikä se kerro varsinaisesti hedelmällisyydestä vielä mitään. 9kk yritysaika on siis vielä ihan normaaliaika, mutta totta kai tunteesi ovat ymmärrettäviä :) 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat