Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Homeitiöiden tarttuminen

Vierailija

Hei,
Kaipaisin viisaita ja asiallisia neuvoja! Vanhempani ovat varastoineet maton kesämökin vintille,matto on huolella kääritty muovin sisälle ja teipattu tiiviiksi. Nyt mattoa suunnitellaan otettavaksi takaisin käyttöön, mutta mietityttää mahtaako se enää olla viisasta. Kesämökki on 30-luvulla rakennettu ja ainakin tunkkaisesta hajusta päätellen ehkä jokseenkin homeessa (asiantuntija en tässä ole)..? Niin onko mahdollista, että maton mukana siirtyisi mahdollisia haitallisia homeitiöitä uuteen taloon?

Kommentit (4)

Vierailija

Pääsääntöisesti home ei siirry huonekalusta tai tekstiilistä asunnon rakenteisiin, mutta sisäilman kannalta on tietysti järkevää pestä matto ensin. Asunnon home vaatii lähes aina kosteusvaurion rakenteissa, eikä se voin vaan tule esim. homeisesta matosta tms.

Vierailija

Jos pussi on tiivis ei itiöitä ole sinne päässyt. Pussin voi vaikka avata ulkona ja tuulettaa varmuuden vuoksi jos epäilyttää. Myös maton haistaminen kertonee onko pussi ollut tiivis vai ei.

Kannattaa myös muistaa että ulkoilma on varsinkin syysaikaan täynnä homeitiöitä, ja niitä tulee sisään ihan tuulettamallakin. Ja metsä se vasta onkin itiöitä väärällään. Itiöitä sisätltävällä esineellä et saa asuntoasi homeeseen, sillä home tulee sinne missä on kasvun edellytykset (eli kosteutta) ihan oven ja ikkunoiden kautta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat