Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vuokralainen ei suostu vaihtamaan osoitetta

Vierailija

No niin av-mammat, nauvokaahan. Minulla on ollut vuokralaisena nuori mies, joka on vuosi sitten talousvaikeuksien vuoksi muuttanut pois. Mutta on ongelma on se, että hänen postinsa (karhukirjeitä) tulee edelleen osoitteeseen. Olen kääntänyt niitä takaisin postiin, mutta niitä tulee aina vain. Epäilen, että hän asuu jonkun kaverin luona ja nostaa edelleen asuntoni vuokraamisesta Kelan asumistukea. Soitin maistraattiin ja sanoin, että tämä henkilö ei asu enää tässä osoitteessa, mutta he eivät osanneet neuvoa, sillä osoitteenmuutoksen pitää tulla henkilöltä itseltään.

Miten toimin?

Kommentit (8)

Vierailija

Miten toimit minkä kanssa? Ilmoitat taloyhtiölle, että ko. henkilö ei asu talossa (ei synny vesimaksua) ja sen jälkeen laitat Kelaan tiedon, että vuokrasopimus päättynyt x.x.xxxx.

Vierailija

Kyllä maistraattin voi tosiaankin ilmoittaa siitä, että ko. henkilö ei asu enää asunnossa. Tällaisia tapahtuu, että huijataan tukia tms. ja joskus taas jonkun oikea tuki jää saamatta, koska joku muukin muka asuu asunnossa. Tällöin siitä todellakin ilmoitetaan maistraattiin.

Ole ihmeessä myös kelaan (ja taloyhtiöön) yhteydessä.

Vierailija

Ei ole kyseessä taloyhtiö, että sinne ei tarvitse ilmoittaa. 

Maistraattiin soitin, mutta asiakaspalvelija ei osannut neuvoa, mutta kuin voivotteli vaan. 

Kelaan voisin ilmoittaa. Täytyy katsoa onko niillä jokin lomake.

Vierailija

Jos omistat kiinteistön (ei ole taloyhtiö), niin sinulla on oikeus saada tietää, ketkä ovat kiinteistössäsi kirjoilla. Kyllä niiden olisi pitänyt maistraatissa pystyä sinua neuvomaan tässä asiassa, koska kiinteistön omistajana sinulla on oikeus myös tehdä maistraattiin ilmoitus siitä, että sen osoitteekseen ilmoittanut ei oikeasti siellä asu.

Meillä on 2 taloa, joista toiseen alkoi tulla outoa postia. Joku oli tajunnut, että talo on tyhjillään ja teki sinne osoitteenmuutoksen alivuokralaiseksi mummolle, joka ei enää talossa asunut. Kyllä siinä osoitteessa asumisen saattoi talon omistajana mennä kumoamaan.

Vierailija

Ilmoitettava maistraattiin viipymättä  ja pyydettävä neuvoja sieltä että tilanne saadaan ajantasalle.

Mikäli entinen asukas pysyy kirjoilla, niin esimerkiksi jos asuntoon muuttaa opiskelija tai asukas joka hakee asumistukea, hän ei saa sitä, koska maistraatin osoitetietojen perusteella hän asuu avoliitossa tämän entisen täysin tuntemattoman ihmisen kanssa. Näin on oikeasti käynyt, eli tehkää ja pitäkää ne osoitteenmuutoksenne ajan tasalla muuttaessanne paikasta toiseen.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat