Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Päiväkodin integroitu pienryhmä?

Vierailija

Millaisia lapsia tuolla on? Pystytäänkö kaikkien tarpeista oikeasti huolehtimaan? Mietin pärjääkö oma lapseni tuolla. Mielellään hoitaisin häntä kotona, mutta kuntoutuksen takia suositellaan pienryhmää. Onko siitä oikeasti hyötyä enemmän kuin haittaa? Lapsi on niin kiinni meissä vanhemmissa ja aika vaativatarpeinen, silti herkkä ja arka. Me hoidamme häntä parhaiten, mutta päiväkodissa hän ehkä oppisi enemmän ja nopeammin. Pelkään hänen tuntevan olonsa hylätyksi, kun jätämme hänet vieraaseen paikkaan eikä hän ymmärrä miksi.

Kommentit (11)

Vierailija

Ainakin tuttavieni puhevaikeuksista kärsivälle lapselle päiväkodin pienryhmästä oli paljon hyötyä. Nykyisin tämä jo aikuistunut lapsi opiskelee lääkäriksi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minkä ikäinen lapsi ja mihin hän tarvitsee erityistä tukea? 

3,5v ja lähinnä puheenymmärrykseen ja tuottoon. Ei ole vielä tarkemmin tutkittu mikä hänellä on. Ap

Vierailija

Onko siellä muita lapsia, jotka eivät ymmärrä eivätkä puhu juuri mitään?  Miten sellainen lapsi voi tottua ja pärjätä siellä? Ap

Vierailija

Suosittelen, terveisin tulevan insinöörin ex-integroidun pienryhmäläisen äiti. Ryhmässä oli enimmäkseen lieviä erityisiä, eli ei ollut "häirikkötapauksia", vaan puheenkehityksen viivästymää, lievä cp-vamma yms. Kaikkia en toki tiennyt, henkilökunta ei tietenkään saanut kertoa, mutta tulihan siinä jotkut vanhemmat tutuksi. 

Vierailija

Mun lapsi oli tuollaisessa tukilapsena eskariajan. Minusta se oli paras tyhmä, missä lapseni koskaan on ollut päiväkodin ja koulun aikana. Aikuisia oli kaksinkrtaisesti normaaliryhmään verrattuna ja kyllä he tosiaan ehtivät ottaa huomioon kaikkien tarpeet (jopa niiden "terveiden").

Ja kyllä, etenkin puheen suhteen vertaisryhmän merkitys on todella, todella suuri kehityksen tukena. Kun sitä saa ajoissa, moni lapsi saa ikätasonsa kiinni. Itse en epätröisi hetkeäkään, vaan tarttuisin heti tilaisuuteen lapseni puolesta.

Vierailija

Tuollaisessa integroidussa ryhmässä nimenomaan apua luultavimmin saa. JOs menisi ihan vain perusryhmään, niin siitä tuskin tukea olisi. Juuri tuo aikuisten tuplamäärä ratkaisee. Tsemppiä, kannattaa ainakin koittaa. Itse te tunnette lapsenne parhaiten, ja jos päiväkodista näyttää olevan enemmän haittaa kuin hyötyä, vielä alun jälkeenkin, niin mikäänhän ei estä hoitoa lopettamasta. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onko siellä muita lapsia, jotka eivät ymmärrä eivätkä puhu juuri mitään?  Miten sellainen lapsi voi tottua ja pärjätä siellä? Ap

Seiskan lapsen ryhmässä oli puolet erityistarpeisia ja puolet "taviksia". Erityistarpeisista osalla oli isompia tarpeita kuin toisilla. Esim yksi isommista tarpeista oli lapsi, jonka kotona puhuttiin vain kiinaa, eikä hän puhunut tai edes ymmärtänyt suomea kunnolla. Vähempitarpeisia oli yksi kuulovammainen, mutta pienestä asti kuulokojetta käyttänyt lapsi, jolla oli ehkä vähän arkuutta ja äänneongelmia. kaikki kuitnkin tottuivat ja tykkäsivät ryhmästä, siellä oli selkeä rytmi ja rutiini ja siksi oli helppo olla.

Vierailija

Ryhmä on tosiaan pienempi kuin normiryhmä, ja henkilökuntaa on monesti tuplasti enemmän. Ryhmässä on noin 5 erityisen tuen lasta, ja loput (7?) tukilapsia ("tavallisia"). Toisaalta monissa kaupungeissa erityisryhmiin ei pääse, jos lapsella on vain yhdellä kehityksen alueella ongelmia, eli lapset voivat olla hankalahoitoisia, ja esim. säätelemätön tunne-elämä vaatia paljonkin kasvattajien läsnäoloa ja huomiota. Siksi ryhmässä on tuplamäärä aikuisia. Jos lapsellasi on puheen tuoton vaikeutta, päiväkoti (+ kodin yhteistyössä) lapsi voi oppia käyttämään tukiviittomia, kuvakommunikaatiokansiota ja kuvamerkkejä jne kommunikaation tukena. Kyllä laittaisin lapsen päiväkotiin, jos olisin vastaavassa tilanteessa. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat