Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Postin johtajilla kovat palkat - pääministerikin kalpenee

Vierailija

"Postin johtajilla kovat palkat - pääministerikin kalpenee

Iltalehden selvityksen mukaan ainakin kymmenkunta Postin johtajaa ansaitsee enemmän kuin Suomen pääministeri. Työntekijöidensä etuihin kustannussyistä heikennyksiä ajavalla Postilla on useita kymmeniä kovapalkkaisia johtajia.

Työkiistaa sovitellaan valtakunnansovittelijan johdolla. Riitaa on muun muassa palkkauksesta ja muutosturvasta.

Työntekijäpuolen mukaan työnantaja tavoittelee jopa kolmanneksen leikkausta palkkoihin.

Iltalehden tekemän selvityksen mukaan Postin palveluksessa on reilusti yli kaksikymmentä yli 10 000 euroa kuukaudessa ansaitsevaa johtajaa.

Monet heistä ansaitsevat enemmän kuin pääministeri Juha Sipilä (kesk). Sipilä saa pääministerin tehtävien hoitamisesta noin 15 000 euroa kuukaudessa.

Kovinta palkkaa nauttii toimitusjohtaja Heikki Malinen, jonka verotettavat ansiotulot olivat viime vuonna 618 000 euroa (noin 50 000 euroa kuukaudessa)."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111320656685_uu.shtml

Kommentit (5)

Viha

Lehdenjakajien palkanalennukset Turussa Itellan aikana.
Noin 30 % lähti.
Ai niin, mutta eihän se ole totta!
Minä vain valehtelen tässä.
Eräs rohkea työntekijä kertoi asiasta julkisuuteen.
Seuraus:
Potkut välittömästi.
Näin posti on aina toiminut, pelolla johtaminen rules aina vaan....

Vierailija

"

Hän epäilee kyseessä olevan Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) ja Palvelualojen työnantajat PALTAn testi ensi syksyn neuvottelukierrosta varten.

Posti- ja logistiikka-alan unioni jäi edelliskerralla pois keskitetystä sopimuksesta, joten postilaisten työehtosopimus umpeutui jo tänä syksynä. Keskitetty sopimus takaa useimmilla aloilla työrauhan syksyyn 2016 saakka. Pian sen jälkeen on määrä tulla voimaan liittojen toimintamahdollisuuksia ja työntekijän asemaa heikentävien pakkolakien.

Työnostajat harjoittelevat nyt ay-liikkeen kyykyttämistä ja lakonmurtamista pienen ammattiliiton avulla. Kokeeseen on värvätty mukaan henkilöstöä vuokraava SOL. Tapperi viittaa Yhdysvaltoihin, jossa lakkoilu on henkilöstövuokrauksen vuoksi lähes mahdotonta. Muun muassa Palvelualojen ammattiliitossa on ihmetelty SOL:n toimintaa, joka rikkoo henkilöstövuokrausalan kansainvälisiä sitoumuksia.

Hallitus edellä, valtionyhtiöt perässä

Omaa työtäni ostavan Vasemmistonuorten työelämäjaosto otti kantaa Postin tilanteeseen ja vetosi uhattuna olevan perinteisen neuvottelukulttuurin puolesta. Huoli ei ole kaukaa haettu, jos raahelaisen luottamusmiehen analyysi pitää paikkansa.

Lakkoja lienee murrettu yhtä kauan kuin lakkoiltukin. Vuokratyön luonne työläisten järjestäytymisen murtajana tuli esiin vuonna 2010, kun ”Facebook-ahtaajat” häiritsivät satamalakkoa. Facebook-ryhmänä alkanut rikkurivälitystoiminta kehittyi sittemmin henkilöstöpalveluyritykseksi. Yrityksen nettisivut eivät ole enää käytössä.

Yhteiskunnan asenteiden koventuessa surkuhupaisat Kokoomusopiskelijoiden lakkobussit ja Slushin vastalakot saavat seurakseen vakavia yrityksiä korvata työelämän sopimuskulttuuri sanelupolitiikalla.

Sipilän hallitus on näyttänyt esimerkkiä, jota Posti valtionyhtiönä nyt sujuvasti seuraa. Vuoden päästä mitataan, kuinka hyvin sanelupolitiikka on järjestelmään istutettu. Postilaisten ja koko ay-liikkeen periksiantamattomuus voi nyt näyttää suuntaa silloin nähtäville lakonmurtamisoperaatioille."

http://blogit.kansanuutiset.fi/politiikan-pikajuna/postilaiset-ihmiskoke...

Vierailija

"Näin posti haluaa leikata

Posti-työnantaja pyrkii leikkaamaan palkkoja PAU:n laskelmien mukaan jopa satoja euroja kuukaudessa.
Jakajien työvuorot voitaisiin suunnitella niin, että ne sisältävät pelkkää jakelua. Työvuoro voi kestää 4-10 tuntia.
PAU:n mukaan työntekijöiden irtisanominen sekä osa-aikaistaminen tulee aiempaa helpommaksi.
Työntekijöiden osalta muutosturvasopimusta ole tarkoitus uusia.
Tuotannollisin ja taloudellisin perustein irtisanottujen työntekijöiden irtisanomisrahan maksaminen päättyy. Se on ollut keskimäärin 4 000-12 000 euroa kertakorvauksena.
Toimitusjohtaja Heikki Malisen irtisanomiskorvaus vastaa vuoden palkkaa, joka on 516 000 euroa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015110420612307_uu.shtml

Vierailija

"

PAU:n kannan mukaan Posti-työantaja noudattaa laitonta työsulkua pyytäessään työntekijöitä poistumaan työpaikoiltaan eri puolilla Suomea sitä mukaa, kun nämä kieltäytyvät kouluttamasta SOL:in vuokratyövoimaa. Postin kannan mukaan kyseessä taas ei ole työsulku, koska työntekijöitä ei ole estetty saapumasta aamulla työpaikoilleen.

– Asetimme laillisen koulutus-, perehdytys- ja ylityökiellon reilu viikko sitten, kun sopimukseton tila alkoi niillä työpaikoilla, joille oli tulossa SOL:in vuokratyövoimaa. Meillä on kirjalliset todisteet Postilta siitä, että SOL:in vuokratyövoimaa palkataan häiriötilanteiden varalta eli toisin sanoen lakkorikkureiksi, siinä vaiheessa kun lakot käynnistyvät ensi viikon torstaina, sanoo PAU:n tiedottaja Juha Pöyry.

Pöyryn mukaan jo viime viikolla niitä Postin työntekijöitä, jotka noudattivat liiton ohjeita eli eivät suostuneet perehdyttämään SOL:in työntekijöitä, lähetettiin kotiin.

– Perjantaina Malmin jakelupisteessä kaikki yksikön työntekijät asetettiin mielestämme laittomasti työsulkuun. Käytännössä tilanne kulki niin, että kun paikallinen luottamusmies kieltäytyi kouluttamasta SOL:in työntekijää, sen jälkeen työnantaja yksi kerrallaan aakkosjärjestyksessä kysyi työntekijöiltä koulutushalukkuutta ja kun vastaus oli ”ei”, pyydettiin poistumaan työpaikalta, Pöyry kertoo.

Postin tiedotteen mukaan kyse ei Malmilla ollut työsulusta, vaan työnantaja katsoi työntekijöiden päinvastoin osallistuvan laittomaan lakkoon kieltäytyessään kouluttamisesta ja palkanmaksu keskeytettiin tämän vuoksi. Työnantajaliitto PALTA ilmoitti viime viikolla pitävänsä PAU:n toimia laittomina, koska niistä ei ole ilmoitettu työriitalain mukaisesti etukäteen.

Toisaalta taas PAU:n vetoaa samaan lakiin sanoen, että PALTAN olisi ollut ilmoitettava toimista, jotka PAU katsoo työsuluiksi, kaksi viikkoa ennen niiden toimeenpanemista.

"Omistajaohjaus vaikenee"

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen on tyrmistynyt väitteestä, että Postin mukaan kyse oli Malmilla laittomasta lakosta.

– Meillä on järjestöpäätös, joka nimenomaan kieltää perehdyttämisen, joten näkemyksemme mukaan työpaikalta poistaminen on laiton työsulku. Alkuviikosta samankaltaista tapahtunut eri puolilla Suomea, mutta myös niin, että on kollektiivisesti kysytty: "Perehdytättekö?" Ja kun käsiä ei ole myöntymisen merkiksi noussut, on kaikki poistettu työpaikalta, Nieminen sanoo.

Asian tekee entistä kimurantimmaksi Niemisen mukaan se, että kun perehdyttäminen on hyvin pieni osa työntekijän tehtävää, onko työnantajalla oikeus kieltää työntekijää samalla suorittamasta kaikkia muita työtehtäviään?"

http://yle.fi/uutiset/postin_kiistassa_kytee_jattiriita__tyosulku_vai_la...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat