Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Keuhkokuume lapsella?

Vierailija

Voiko lapsella olla keuhkokuume ilman että crp on taivaissa?

Käytiin tänään tytön (1v 9kk) kanssa lääkärissä, kun toista päivää 39,8 kuumetta ja nuhaa. Lääkäri kuunteli keuhkot ja sydämen, ja totesi että olisi keuhkokuume. Ja pika crp oli 8. Saatiin lähete varmuuden vuoksi lastenpolille, että JOS menee yhtäkkiä tosi huonoon kuntoon niin sit mennään suoraan sinne. Muuten kotona käski vaan antamaan kuumelääkettä. Jäätiin vähän nyt ihmettelemään että onkohan sittenkään.. Luulisi että olis käsketty keuhkokuvaan yms?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Ei meidänkään tytöllä Crp noussut kovin korkeaksi vaikka oli keuhkokuume.
Ilman muuta olisi keuhkokuvat pitäny ottaa. Onko tytöllä yskää?

Vierailija

Miten lapsi voi? Leikkiikö? Saako syötyä tai juotua? Jaksaako hengittää? Matala CRP poissulkee aika hyvin vakavan bakteeritulehduksen.

Vierailija

No ei hirveesti kyllä yski, välillä. Ainoat oireet nyt on toi korkea kuume ja nuha, eli räkä valuu.
Lääköri kirjotti että "hengitys ei poikkeavan näköistä, sydämestä tasainen, nopea rytmi. Oik. Puolelta pneumonisia rahinoita. Suunnitelma pronaxenia 2mlx2 tarvittaessa. Lähete kirjoitettu varalle lasten polille, jos kuumeilu jatkuu, hengitys vaikeutuu tai nopeutuu tai käsittelyatkuutta"

-ap

Vierailija

Mun lapsi oli kahdeksan kun sairastui keuhkokuumeeseen. Oli pienessä flunssassa pari päivää, kun kuume nousi äkkiä tosi korkeaksi ja hengitys muuttui pinnalliseksi, tiheä hengitys. Vein lääkäriin, jossa pikaserppi ei ollut kovin koholla, eikä lääkäri kuullut keuhkoista mitään outoa.. Lapsen hengityksen ja kuumeen korkeuden vuoksi otettiin kuitenkin keuhkoröntgen, jossa näkyi varjostuma. Sai antibiootit, jotka ei tehonneet ja parin päivän päästä uudestaan lääkäriin. Crp oli silloin jo tosi korkea ja keuhkoista kuului rahina. Sai toiset antibiootit, nyt mykoplasman aiheuttamaan keuhkokuumeeseen ja tepsi pian. Tosin lääkitys jatkui useamman viikon, ja kotona oltiin kaksi viikkoa. Senkin jälkeen piti ottaa rauhallisesti useamman viikon. Tarkkaile tilannetta, hengitystä, yleiskuntoa ja ota yhteys lääkärin, jos yhtään pahenee.

Vierailija

Iltaa kohden rupesi olemaan tosi naatti. Aiemmin jakso hyvin vielä touhuta, ei ehkä ihan normaaliin tapaan mutta kuitenkin jaksoi. Ei ihan hirveesti oo syönytkään, mutta juo kyllä. Tänään aamupäivällä kuume nousi 39,8 jolloin(juuri ennen päikkäriaikaa) rupes olemaan todella väsyneen olonen ja meinasi ihan ruokapöytäänkin nukahtaa. Annoin kuumelääkettä ja laitoin nukkumaan, sitte rupes kuume pikkusen laskea ja päikkäreiden jälkeen jakso taas touhuta. Mutta nyt iltaa kohden rupes olemaan taas vähä surkeena :/ ja ehkä tuntuu että hengittäminenki olis hirveen raskasta, ns. Ihankun olis kauheen hengästynyt.

-ap

Vierailija

Kiva vielä kun huomenna piti lähteä reissuun jota kuukausia suunniteltu, mutta taitaa jäädä se reissu nyt välistä kun ei oo kiva mennä "vieraaseen" sairaalaan jos reissussa meneekin tosi huonoksi. :(

-ap

Vierailija

Meillä pikatesti oli aamupäivällä ihan normaali ja terveydenhoitaja käsi hoitaa flunssaa, illalla klo 18 mentiin kiitämällä taksilla päivystykseen ja hyvin selvä keuhkokuume. Tuli todella nopeasti!

Keskeinen oire muuten oli ihan kamalan kova vatsakipu. Lapsi ei meinannut pystyä kävelemään, eikä osannut oikein yksilöidä sitä, missä ja miten vatsaan sattuu. Itse epäilin jopa jotain umpisuolta, mutta lääkäri tiesi oikeastaan heti tuosta oireesta mitä lähdetään etsimään. Lääkäri harkitsi osastohoitoa, mutta onneksi päästiin kotiin (lapsi oli "jo" 8-vuotias)

Vierailija

Mun lapsella ainakin hengitys muuttui kyllä selkeän pinnaliseksi. Siis tosi nopea, " ylävatsa" hengitys. Ota yhteys lääkäriin, jos huomaat hengityksen muutoksen. Sun lapsi on pieni vielä, tarkkaile meneekö veltoksi yms. Sit lääkäriin viieistään!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kannattaa mennä lastenpolille jos kerran on lähete. Lapsi on kumminkin noin pieni vielä.

Jep. Ja jos hengitys raskasta, voi noin pienellä vetää hyvin nopeastikin tukkoon.

Vierailija

Voihan se olla viruksen aiheuttama keuhkokuume. Mulla oli joskus keuhkokuume, selvät rohinat ja keuhkokuvassa näkyi muutokset. CRP oli alle 20, eikä kuumettakaan ollut.

Vierailija

Hei!

Tyttäreni 1v 6kk sairasti vastikään keuhkokuumeen. Crp alle 5 koko ajan. Varmaan teidän tapauksessa oireiden perusteella olisi ollut jo syytä aloittaa antibiootti. Ab-kuuri aloitetaan aina, vaikka tauti olisi virusperäinen. Keuhkokuumeessa vakavat komplikaatiot, kuten sepsis eli verenmyrkytys. Parempi olla ehkä yliherkkä kuin jättää menemättä.

Vierailija

Tyttö nukkuu nyt hyvin rauhallisesti. Äsken tossa kyllä heräsi mutta nukahti lähes heti uudestaan. Se mua tässä ihmetyttääkin miksei keuhkokuvia pyydetty ottamaan taikka ab kuuria alotettu :/
Jos herää vielä niin täytyy mitata kuume uudestaan(sai pronaxenia ennen nukkumaanmenoa) ja sit viedä sairaalaan jos on vähäkään sen olonen.
Vai pitäskö tuo nyt herättää ja viedä, ihan varmuudeksi?
-ap

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat