Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jätättekö uunin/tiskikoneen/pyykkikoneen päälle ja lähdette käymään jossain?

Vierailija

Minä en ikinä uskaltaisi! En antaisi itselleni koskaan anteeksi jos juuri silloin jotain tapahtuisi.
Lapsuudenkodissani tätä tehtiin kyllä koko ajan.

Sivut

Kommentit (67)

Vierailija

En uunia, mutta tiskikoneen ja pyykkikoneen saatan jättää hetkeksi. En kuitenkaan esim. siten, että laitan aamulla päälle kun lähden töihin.

Vierailija

Kerran jätin leivät leivänpaahtimeen ja lähdin käväyttämään koiraa ulkona. Kun tulin takaisin, paahdin oli liekeissä, jotka alkoivat juuri tarttua keittiön seiniin. Onneksi sain itse sammutettua.

Vierailija

Kahta jälkimmäistä en jätä, mutta uunin kyllä, jos siellä on karjalanpaisti sisällä tms. haudutusmurkina ja nestettä on lisätty. En ole vielä kertaakaan kuullut, että uuni sellaisessa tilanteessa olisi alkanut savuttaa. Sen sijaan liedelle en mitään jätä.

Vierailija

Leivät olivat siis juuttuneet paahtimeen ja estäneet korin nousemisen ylös, jolloin paahdin oli jäänyt päälle.

T. 2

Vierailija

En edes lyhyeksi aikaa.

Yksi kaverini jätti pyykinpesukoneen, käväisi lähikaupassa noin 15-20 min. Kun tuli takaisin niin pesukone olikin hajonnut ja vesivahinkohan siitä tuli. Uusiksi meni mm. alakerran naapurin keittiö.

Vierailija

Jätän. Harvoin on aikaa kytätä, kun pesukoneet tekevät työtään. Eikä kerrostalossa oikein voi yöaikaan pestä pyykkiä, jolloin ehtisin koneen vieressä istumaan.

Vierailija

En jätä. Tässä vuosien varrella olisi pyykkikoneesta syttynyt kaksi kertaa tulipalo, jos en olisi ollut kotona. Kerran lapsen housun taskuun oli jotenkin jäänyt pienenpieni kivi, joka jumitti jonkun osan moottorista. Toisella kertaa joku osa meni rikki ja kone alkoi savuttaa.

Naapurin alle vuoden vanha pyykkikone naapurin sanojen mukaan "iski tulta" kesken pyykinpesun. Onneksi naapuri oli kylppärissä ja näki tapahtuman, sillä koneen edessä oli pesua odottamassa vaatekasa, joka olisi syttynyt tuleen.

Vierailija

Joo en uskaltaisi. Kerran jätin pesukoneen päälle kun piipahdin kaupasta hakemaan maitoa, niin eikö ollut just silloin joku tukos tullut poistoletkuun ja vettä tuli koneen alta. Sain onneksi kuivattua itse eikä suurempaa vahinkoa syntynyt.
En ole myöskään polttanut kynttilöitä enää yli kymmeneen vuoteen kun kerran nukahdin sohvalle ja heräsin siihen kun verho oli tulessa..

Vierailija

Siinä mielessä kyllä, että joskus pesen pyykit yöllä ajastimella niin että ne ovat valmiit samoihin aikoihin kun herään. Pesukone on talon kellaritilassa, jossa on hyvä lattiaviemäröinti.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat