Asuntolaina 40 €/kk vs. vuokra 1040 €/kk - niin että kumpi on halvempaa?

Mami Sarjanen

Esimerkkiasuntolainan kulut ovat vain 40 €/kk ja vastaavan asunnon vuokra 1040 €/kk.

Ihmettelen miksi persaukiset maksavat mieluummin 1040 €/kk ja se nousee vuosi vuodelta, ei lopu koskaan eikä asunnon arvonnousua saa itselleen?

Kommentit (13)

Vierailija

Vähän huono esimerkki, jos sitä ei avaa yhtään enempää. Ja siksi ihmiset ei aina osta sitä asuntoa/taloa, sillä sen ylläpidosta, huollosta ym. tulee niitä kuluja ihan eri tavalla kuin vuokra-asunnosta. Ja muuttaminen on hiton paljon yksinkertaisempaa.

Vierailija

lainasta pitää maksaa muutakin kuin kulut, eikä lyhennysten muodossa säästettyä pääomaa voi noin vain tarpeen tullen syödä tai käyttää vaatteisiin, lääkkeisiin tms. Asuntoon sidotun pääoman muuttaminen likvidiksi käteisrahaksi voi kestää vuosia. Asunto on hyvä sijoitus jos on taloudestaan pitkällä varma. Mutta jollei ole, pääoman sitominen noin pitkiksi ajoiksi voi suurentaa riskejä kantokyvyn yli.

Ja tosiasia on, että kaikki eivät lainaa saa.

Vierailija

Ei mikään laina ole 40€/kk. Johan pelkät kulut on tuon verran ja korot paljon enemmän. Täytyy sitä lainaa vähän 30v aikana lyhentääkin.

Esim 100 000€/ 30v vuotta on 422€/kk, tuosta korkojen osuus n 200€ riippuu tietty koron suuruudesta ja marginaalista.

Opettele ap laskemaan tai käytä edes pankkien laskureita....

Vierailija

Talo seitsämättä vuotta myynnissä ilman arvonnousua...Tässä sitä maksellaan kahden talon kuluja lainoineen ja korkoineen, veroja, yms...käyttökuluja. Ei olisi vuora-asunto jäänyt rasitteeksi, kun piti töiden perässä muuttaa muualla. Halpaa on tämä omistusasuminen!

Vierailija

Asuntolainan keskikorko 1.5% tekee pelkkiä korkoja 150 €/kk. Päälle tulee lainan lyhennys ja vastike. Ja myös riski korkotason noususta. Ja vielä sekin jos lumenpudottaja rikkoo katon niin taloyhtiölle 100 000 lasku. Ja sitten pukkaakin putkiremonttia 800 €/ neliö. Yms yms

Vierailija

Miten minusta tuntuu, että Ap ei ole ymmärtänyt, että lainan järjestelykulut eivät ole ainoa lainasta koituva meno. Omistusasunto on kaunis ajatus, mutta jos ajattelee esimerkiksi pääkaupunki seudulla asuvaa sinkkua, niin eipä siinä paljoa edullista lainaa oteta, jolla voisi ostaa sen itselle mieluisan asunnon, jollei jostain ole antaa erinomaisia takuita.    

Vierailija

Asuntoa ja rahojaan ei saa mukaan kun kuolee. Itse asun vuokralla enkä saisi asuntolainan sen kokoiseen/ tasoiseen asuntoon kun jossa asun nyt. Enkä tulillani edes uskaltaisi ottaa niin suurta lainaa

Vierailija

No jos ostaa peruskerrostaloluukun tai rivarin, niin eihän ne asumiskulut koostu pelkästä lainasta, (eikä omakotitalossakaan, kun päälle tulee kiinteistöverot, jätemaksut sun muut). Lainan lisäksi maksat vastikkeet ja mahdollisesti rahoitusvastikkeen ja lainan korot. Lisäksi nykysuomessa saa pelätä jatkuvasti työpaikkansa säilymistä. Ei työttömälle lainaa anneta. Kyllähän omistusasuminen tulee halvemmaksi ajan kanssa, mutta on liian yksioikoista ajatella, että kaikille suotaisiin siihen mahdollisuus! Ajattele loppuun asti, äläkä saarnaa että tehkää köyhät näin.

Ostimme talon -98.  Meidän huushollissa on fakta, että talosta lainaa jäljellä 10599 euroa, ja lyhennys 475 euroa+ menot 300 euroa. Ikää nyt 45 v. Vuokra-asuminen tulisi meille kalliimmaksi. Nyt saa tontilta puuta ja juureksia ja marjoja ja omasta kaivosta vettä. Mutta meillä oli vain tuuria, että oli töitä ja takaaja. En ala epäonnekkaammille läheisilleni pätemään, että ostakaapas tyhjätaskut oma.

Vierailija

Kaupunkilaisetko tänne vaan kirjottelee, kun kaikki puhuu taloyhtiöistä ja yhtiövastikkeista? Verratkaapa vaikka omakotitaloasumista, niin kyllä tulee oman ostaminen pitkällä tähtäimellä edullisemmaksi kuin vuokralla asuminen.
Meitä 2 aikuista ja 3 lasta, asuinpinta-alaa noin 250neliöö ja välillä tuntuu silti tila loppuvan kesken. En vois ikinä kuvitella meidän perheen asuvan jossain kärpäsenpaskan kokoises kerrostaloasunnossa keskellä kaupunkia ja maksaa vuokraa saman verran tai jopa enemmän ku omasta talosta, enkä taas ymmärrä, miksi joku haluaa asua pienellä tontilla omakotitalossa, naapurit joka sivulla. Kyllä sitä pitää olla omaa tilaa niin paljon, ettei naapuriin näe.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat