Slushin ruokakuriirifirmat (esim. Volt): työntekijän riistämistäkö? :(

Vierailija

Toivottavasti kukaan (varsinkaan kenenkään lapsi!) ei ole niin epätoivoinen että joutuu tuollaisiin ruokakuriirin hommiin!
Aivan olematon palkka vaikka raataisi hiki hatussa, lisäksi itse pitää maksaa työssätarvittavat bensat/kulut ja puhelin & sen kulut. Ymmärsinkö lisäksi oikein, että kuriiri on ns. yrittäjän asemassa ja hänen pitäisi maksaa itsenäisesti veronsa ja ilmoittaa tulonsa. Kuinkahan moni edes viitsii ilmoittaa tulonsa ja maksaa veronsa jos tulot on vain 100€/vkossa? Tällähän vain tuetaan harmaata taloutta!
Onneksi Heikki Hese Salmela avasi jo suunsa asiasta jokin aika sitten, tänäänhän on lisäksi selvinnyt, ettei kaikkia työntekijämaksuja oltukaan hoidettu niin kuin olisi pitänyt... Noloa yritykselle että paljastui just tällä viikolla.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1446787512840

Kommentit (10)

Alennettu

Juu, minäkin tein tänne tuon aloituksen turvapaikanhakijoidoiden uudesta työnvälityksestä.

Melkoisen irvokkaalta tuntui lukea ne jutut samassa nyt-liitteen sivussa.
Onko tavoitte halvasta työvoimasta nyt tullut todeksi. :)
Kysyn vaan.

Itselläni takana noin 30 % palkanalennus, joka siis jatkui vuosien ajan...
Ammattiliitto oli PAU, yli 20 000 jäsentä.
Ei tehnyt muuta, kuin neuvotteli nämä alet meille.
.
.
En nyt viitsi laittaa tähän mitä (karmaisevia) seurauksia noista palkka-aleista oli minulle.
Meitä oli satoja. Alkupalkka ei ollut korkea, että olisi siksi alennettu.
Kehotan kaikkia, pitäkää huoli edes siitä, etä lain muk minimi toteutuu, kun joudutte taistelemaan oikeuksistanne.

Vierailija

"Jos en minä osannut tehdä niin ei varmana kukaan muukaan"
Hyvä kun tulee uusia yrityksiä Suomeen! Tämä kun kasvaa niin tulee myös tuottamaan uusia työpaikkoja. Parempi tuokin kuin istua sohvalla nostamassa sossusta rahaa.

Vierailija

Wolt on kyllä kiva ja toimiva appi, olen käyttänyt, mutta ihmetyttää  jos pitää paikkansa esim. tuo että sunnuntailisiä ei makseta. 

Kai nyt jokainen järkevä firma tajuaa, että lain noudattaminen ei ole vapaaehtoista, vaikka ei laista tykkäisikään? Ennen pitkää tuollainen tulee firmalle kalliiksi korvauksina ja huonona maineena.

Vierailija

Toimii vain parhaina kellonaikoina, kun tilauksia tulee niin paljon että niitä voi toimittaa jatkuvana virtana ja tarpeeksi tiheästi pienellä alueella. Ja edellyttäen, että kuski on liikkeellä pyörällä, ei autolla, koska ne bensat tosiaan maksaa.

Huonoina työaikoina työ on pahimmillaan tilaus tunnissa-meininkiä, paljon odottelua, ja kylmillä säillä auto tietysti pidettävä päällä koko ajan, eli bensaa kuluu.

Vierailija

http://nyt.fi/a1447220290338

Hs, nyt-liite

Tää on se turvisten oma työnvälitysuutinen.
Tosiaan valmisteltu syyskuun aikana tuo hanke.
TE-toimisto, sisäministeriö, kaikki on mukana jo hankkeessa, ihan kaikki...
Koska potentiaalia vokeista nyt löytyy, ongelmiksi asti kai.

Aloittamani ketju on poistettu :O.
Sehän pitäisi olla hieno uutinen, että firmat lähtivät innolla maksamaan turvistenkoulutusta.
(niille, jotka eivät siis ole moniosaajia jo valmiiksi).

Vierailija

Kertokaa minulle typerälle: jos esim. tämä mediassa nyt ollut Volt on kerännyt 2-3 miljoonaa euroa sijoituksina, mihin ne rahat on oikein sijoitettu ja käytetty? Mihin ne kuluu tai on jo kulunut? Perustajien palkkoihin?

Työntekijämaksuihin ilmeisesti ei ainakaan, kun ne on "liian kovassa kiireessä unohdettu hoitaa". Kuljetuskulut taas menevät lehtijutun mukaan kuriirin omasta pussista. Yrityshän ei perinteisesti "valmista" mitään, eli ei ole ollut sellaisiakaan kuluja. Lisäksi ilmeisesti ravintolat maksavat heille tästä kotiintoimitusmahdollisuudesta, vai?!

Tuskin tuollaisen kotiinkuljetussoftan ja tilauspalvelun vääntäminen kovin kallista on...? Erityisesti kun niitä on tehty jo vuosikausia ympäri maailmaa...

Vierailija

Ei rahoitus toimi ihan niinkään että firmalle annetaan 2 milliä kerralla käteen ja sanotaan että tehkää mitä lystää. Se raha jyvitetään kyllä pitemmälle ajalle. 

Miljoona euroa kuulostaa tosi isolta rahalta, mutta ei se aloittelevan yrityksen toimintaa kauan kata. Varmasti perustajat ja muut vakkarityöntekijät ja kehittäjät saavat palkkaa, mutta tuskin mitään huikeaa sellaista. Esimerkiksi 7 hengen tiimi, jossa kaikilla kk-palkka 3000 euroa tekee lakisääteisine vakuutuksineen ym. helposti n. 300 000 kulut vuodessa. Kun siihen lisää firman perustamiskulut, rekisteröinnit ja pakollisen paperityöt, laajan markkinoinnin, tilavuokran ja pakolliset tavarahankinnat yms niin miltsi on kulutettu helposti vuodessa

Vierailija

Jos teet yrittäjänä kuljetuksia, sulla on vapaa tahto ottaa duuni tai ei. Kukaan pöljä ei palkkaa kuljettajaa, se on liian kallista la-su ja asiakas ei maksa lisää. Se on niin, että miniyrittäjyys on Suomen tie. Palkkaduunit häviää.

Vierailija

Ostatte itsekin pizzat ja kebabit perheyrittäjiltä, eli mamuilta. Ette heillekään mitään korvausta maksa. Ravintola-ala tulee toimimaan yrittäjien varassa, ei sieltä saa palkkaduunia kuin ketjuista. Silloin sut palkataa n vaan keikkatyöhön. Eli töitä on tai ei ja 4 h kerrallaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat