Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi vitosluokkalaisille jaetaan meikkausohjeita koulussa?

Vierailija

Kyseessä MLL:n vihkonen jota jaetaan ilmeisesti kaikissa Suomen kouluissa.
"Meikki piristää mieltä ja huoliteltu ulkonäkö antaa itsevarmuutta" ? Eikö 10-11-vuotias voi ole huoliteltu ilman meikkiä? Vihkosessa oli ihan järkevääkin asiaa mutta tuo meikkiosio kieltämättä ihmetytti. Muutenkin nykyään ollaan huolissaan lasten kemikaalialtistuksesta niin tuntuu perin oudolta että jopa koulussa kannustetaan lapsia meikkaamaan .

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

Mitä helvettiä? :D Järkyttävää.

Ja tätä mieltä olen, vaikka itse aloitin ripsivärin ja huulikiillon käyttämisen 10-vuotiaana, mutta omasta tahdostani ja salaa äidiltä. Hiukka eri asia kuin ohjeistaa oppaassa "huoliteltuun ulkonäköön".

Vierailija

MLL? Mitä hel***??? Miksi 10v pitää olla pikkuaikuinen meikattuine naamoineen, että on huoliteltu?

Ihme, ettei tätä ole jo käsitelty iltapäivälehdissä. Haluaisin tietää, miten MLL:n edustaja selittää tuollaisen tekstin!

Vierailija

Usea ehkä jo meikkaa tuossa iässä, ehkä siinä yritetään ymmärtää. Oliko siinä sitten muuta, tyyliin "vähempikin riittää"?

Vierailija

Samaa ihmettelin, kun tyttö tuli tiedustelemaan meikkaamisen tarpeellisuudesta luettuaan terkkarilta saatua murrosikä-vihkosta.

Ja sitten ihmetelleen teinipissiksiä...

Vierailija

Meidän 10v oli melkoisen ihmeissään ko. vihkosesta. Ei hänen luokallaa (5.lk) yksikään tyttö meikkaa. Tuntuu aika erikoseilta että KOULU ja MLL haluaa antaa viestiä että rupeepas tyttö meikkaamaan että näytät huolitellulta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Usea ehkä jo meikkaa tuossa iässä, ehkä siinä yritetään ymmärtää. Oliko siinä sitten muuta, tyyliin "vähempikin riittää"?

No eipä oikeestaan vaan neuvottiin esim. värisävyjen miettimisessä yms. Siis nimenomaan kannustettiin meikkaamisen aloittamiseen.

Vierailija

Oli ne seksi- ja seurustelujututkin joltain osin vähän turhan yksityiskohtaisia kun ottaa huomioon että esitettä jaetaan kaiketi aina vitosen syksyllä jolloin esim. biologiassa ei ole vielä käsitelty seksuaalisuusasioita. 10-11 v voi olla aika hämmentynyt esim. kondominosto-ohjeista. 

Vierailija

Lähinnä toivoisi, että äippä kotona ottais asian puheeksi ja auttaisi siinä vaiheessa, kun huomaa meikkien alkavan kiinnostaa lastansa. Se on tietty eri asia kuunnellaanko äitiä. :D
Oikean meikkivoidesävyn valinta ja kulmien laitto on ne isoimmat kompastuskivet. Jessus mitä huteja viitosilla ja kuutosilla. No, se kuuluu tietysti kasvamiseen ja aikuisena voi hymähtää huvittuneena omalle koulukuvalleen.

Vierailija

Miksi lapsen pitäisi näyttää huolitellulta? Eikö siisteys, puhtaus ja mukavuus esim vaatteissa enää riitä?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat