Siis eikö rypsiöljyä saa käyttää paistamisessa?
Olen käyttänyt... tänään luin uutisen, että siitä tulee syöpää...
Mitä uskaltaa enää syödä?
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Mistä nyt ei tulisi syöpää. Mä en käytä sitä siks koska voilla tai oivariinilla tulee paremman makuista ja siks koska rypsiöljy palaa pohjaan ja roiskuu helpommin kuumana.
Tuo nyt on ihan höpöhöpöä. Nimenomaan voi palaa, koska ei siedä niin korkeita lämpötiloja kuin öljy. Öljy voi toki roiskua, mutta sen voi estää laittamalla leivinpaperi pannun päälle.
Miten ihmeessä voit onnistua polttamaan rypsiöljyn tai muunkaan öljyn pohjaan :D :D? Sehän on täysin mahdotonta, ennemmin syttyy öljypalo.
En jaksa ymmärtää, miten joillakin on nykyään ruuanlaiton perusasiat aivan hukassa, vaikka netissäkin on tietoa yllin kyllin.
t. nainen 49 vuotta
20 min uppopaistossa muodostui haitallisia aldehydejä kun kuumennettiin höyryäväksi. Näin ei käytännössä tehdä ruokaa valmistettaessa. Eli normaalissa ruoanvalmistuksessa rypsiöljystä ei muodostu syöpävaarallisia aineita. Hyvin taas iltapäivälehdiltä uutisoitu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä nyt ei tulisi syöpää. Mä en käytä sitä siks koska voilla tai oivariinilla tulee paremman makuista ja siks koska rypsiöljy palaa pohjaan ja roiskuu helpommin kuumana.
Tuo nyt on ihan höpöhöpöä. Nimenomaan voi palaa, koska ei siedä niin korkeita lämpötiloja kuin öljy. Öljy voi toki roiskua, mutta sen voi estää laittamalla leivinpaperi pannun päälle.
Miten ihmeessä voit onnistua polttamaan rypsiöljyn tai muunkaan öljyn pohjaan :D :D? Sehän on täysin mahdotonta, ennemmin syttyy öljypalo.
En jaksa ymmärtää, miten joillakin on nykyään ruuanlaiton perusasiat aivan hukassa, vaikka netissäkin on tietoa yllin kyllin.
t. nainen 49 vuotta
näin käy kun koitetaan leikkiä ammattikokkeja ja veivataan ruokaa järjettömän kuumilla pannuilla kun kerran ravintoloissakin (kiireen vuoksi)
Täällä yksi epätietoinen, taas. Teräspaistinpannu ja käytän rypsiöljyä paistamiseen. Kuumenee kyllä mutta sen verran kun ruoka vaatii, että tulee paistopintaa.
Kuitenkin pannuun jää jotakin tahmeaa öljystä, ei lähde millään pois. Tiedän miten pannut hoidetaan mutta tässä tapauksessa, kun yritän saada tahmeuden pois, niin kaikki keinot sallittu. uuninpuhdistusvaahdolla lähtee, sitten tiskiaineet ja muut. Eli Öljy kuumentuessa alkaa jäämään ensin laikuittain pannuun kiinni.
Vaikka pannu olisi missä kunnossa tahansa, pannulle laitettu öljy jähmääntyy osittain ja pikkuhiljaa, mitäköhän tämä on?
Mistä nyt ei tulisi syöpää. Mä en käytä sitä siks koska voilla tai oivariinilla tulee paremman makuista ja siks koska rypsiöljy palaa pohjaan ja roiskuu helpommin kuumana.