Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi potkujen antamista kutsutaan yhteistoiminnaksi?

Vierailija

En ole ikinä käsittänyt yt-neuvottelut-termin ideaa. Potkujen antaminen on kovin yksipuoleista, eikä siis yhteistoimintaa.

Kommentit (6)

Vierailija

Koska ei yt-menettelyssä läheskään aina kaikki saa potkuja. Siellä esim. valitaan ne jotka saavat. Yt-menettely voidaan joutua käymään myös organisatorisista syistä. Ei potkujen antaminen ole niille ainoa syy.

Vierailija

Yleensä AY liike valvoo jäävien etuja tiukasti ja liian moni saa potkut. AY liike ei välitä työttömistä.

Vierailija

Koska lainsäätäjä on halunnut niin. Tuotannollisista ja taloudellisista syistä ei voi porukkaa irtisanoa ilman yhteistoimintaa. Pervoltahan se kuulostaa, mutta näin ovat edustajamme parhaaksi katsoneet.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Yleensä AY liike valvoo jäävien etuja tiukasti ja liian moni saa potkut. AY liike ei välitä työttömistä.

Miksi ay-liikkeen pitäisi välittää sellaisista jotka eivät ole työelämässä? Ay-liikkeen toiminta koskee nimenomaan työelämää, ei kotona velttoilua. Edut niille jotka ovat töissä on ihan reilu periaate.

Vierailija

Yt-neuvotteluja käydään monista muistakin syistä. Itsekin olen ollut YT-neuvottelukunnan jäsen, ja kokous pidettiin joka toinen kuukausi, vaikka irtisanomisia ei ei ollut näköpiirissä. Se oli tapa koota eri henkilöstöryhmien edustajat saman pöydän ääreen keskustelemaan firman kannalta tärkeistä asioista.

Vierailija

Mun työpaikalla käytiin yt-neuvottelut työvuorojärjestelmän ja työaikojen muuttumisen vuoksi. Aikaisemmin ei ole ollut keskeytymätöntä vuorotyötä, mutta nyt sellainen yhteen yksikköön on tullut. Yt-neuvottelut käytiin eikä kukaan saanut potkuja. Yt-lain ja työehtosopimuksen mukaan noin rankka työaikoja koskeva muutos oli kuitenkin yt-menettelyn alainen asia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat