Oletko jättänyt lääkkeitä tai muita apteekkituotteita ostamatta rahan puutteen vuoksi?

rahahuolinen

Olen raskaana ja tänään sairaslomalla kävin apteekissa. Viime viikolla todettiin raskauteen liittyen anemia ja viiem yönä alkoi myös flunssa. Kävin tänään apteekista hakemassa itselleni rautatabletteja, C-vitamiinia, Rennietä ja Panadolia. Esikoiselle vitamiinipurkki ja koiralle atopiaan rasvaa mitä eläinlääkäri lauantaina määräsi. Lasku kassalla 80 e. Näin työssäkäyvälle ihan ok, maksoin siinä missä muutkin "välttämättömät" menot. Alkoi kuitenkin tulevaisuus hirvittää. Miten sitten riittää rahat, kun olen hoitovapaalla. Vanhempainrahalla ei yksi 80 e apteekkilasku vielä aiheuta harmaita hiuksia, mutta kotihoidotuesta on melkoinen siivu. Jääkö sairas koira hoitamatta? Tai lapselta vitamiinit saamatta? Olen kyllä onneksi aloittanut säästämäisen jo ennen raskautta, silti kyllä jännittää miten käy. Perhe-elämässä nämä yllättävät menot kun on enemmän viikottaisa kuin jotain harvinaisia sattumuksia.
Onko teillä jäänyt apteekkiostokset tekemättä tai joudutteko karsimaan vitamiineista tms pienten tulojen vuoksi?

Sivut

Kommentit (42)

Vierailija

Me köyhimmät pyydämme kaikkeen reseptin lääkäriltä ja saamme maksusitoumuksen soskusta.

Sinäkin voit hakea toimeentulotukea sitten kun tulosi pienenvät. Tekevät laskelman ja jos jää vajetta kaikki julkisen terveydenhuollon maksut maksetaan soskusta.

Nyt olen onneksi työssä ja ei ole tarvinnut turvautua soskun luukkuun kahteen vuoteen.

Vierailija

Syön e-pillereitä 1,5 päivän välein. Eli 36h pillerin otto väli 24h sijasta. Säästyy muutaman kuukauden pillerirahat ja toimii.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Syön e-pillereitä 1,5 päivän välein. Eli 36h pillerin otto väli 24h sijasta. Säästyy muutaman kuukauden pillerirahat ja toimii.

Huh, aika riskialtista. Voi tullakin yllättävän kalliiksi...

Vierailija

Miten pienet tulot pitää olla että sossusta saa jotain? En usko että saadaan mitään kun mies kuitenkin on töissä.

Sairas koira on se jonka hoidosta varmaan ensimmäisenä joutuu tinkimään. Meillä on vakuutus, mutta se ei kata kaikkea. Esim. kallis erikoisruokavalio, atopiashampoot ja rasvat ei mene vakuutukseen ja ovat kyllä kalliita. Saa nähdä miten koirarukan käy jos ei ole itsellä varaa siitä huolehtia :(

Jotenkin tuntuisi että juuri pienituloiselle vitamiinit on tärkeitä. Ruokavalion monipuolisena pitäminen on etenkin Suomen talvessa kyllä vaikeaa pienillä tuloilla.

T. aloittaja

Vähillä varoilla...

Apteekissakin on eri hintaisia peruslääkkeitä, verratkaa hintoja. Paljon mainostettu on puolet kalliinpi ja silti ihmiset ostaa sitä kun se on -yllätys- paljon mainostettu ja tuttu.

Normaali arkiruoka tyydyttää vitamiinin tarpeet, turha ostos.

Mutta jos haluaa silti ostaa, niin ostakaa päivittäiskaupoista ja varsinkin "halpiskaupoista" esim tarjoustalo, kodinmaksit, robinhoodit yms ja lidlistä.

Samoin rasvat on halvempia taviskaupoissa.

Ja ne on samaa kamaa, mielikuvat apteekin laadusta on hyvin iskostettu päähän -vaikka sama sanasol purkki kädessä...

Hyvä ajatus on, että jos ei ole lääkärin määräämä, niin tarviinko välttämättä...
Eläinpuolen lääkkeet on kalliita, koska yhteiskunta ei maksa niistä osaa kela-korvauksilla. Samoin elukkalääkäri, harva ajattelee miten paljon yhteiskunta maksaa ihan ihmisten terveyskeskuskäynnistä.

E-pillereillä ei kannattaisi leikkiä, jos ei tahdo lisääntyä...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Syön e-pillereitä 1,5 päivän välein. Eli 36h pillerin otto väli 24h sijasta. Säästyy muutaman kuukauden pillerirahat ja toimii.

EI NÄIN!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Hyvä ajatus on, että jos ei ole lääkärin määräämä, niin tarviinko välttämättä...

Hyvä logiikka, kiitos tästä. Tällä ajattelulla olisi mukaan tullut vain rautalisä, Rennie ja koiran rasva (eläinlääkärin reseptillä). Tosin rauta ja närästyslääke neuvolan terveydenhoitajan eikä lääkärin suosittelemia, mutta asiantuntijan kuitenkin. Olisi tälläkin lasku puolittunut...

Pitää opetella ajattelemaan ihan eri tavalla kun tulot laskee. Mahtavaa olisi jos sama ajattelutapa jäisi päälle sitten kun palaa töihin ja rahaa jäisi säästöön tai oikeasti tärkeisiin asioihin. Tunnen kyllä välillä itseni ihan uusavuttomaksi ja tuhlariksi, vaikka koskaan en ole yli varojeni elänyt ja laskut on aina maksettu.

T. aloittaja

Vierailija

Toi on vielä pientä. Meidän viisihenkisessä perheessä meni lähes 300 euroa kun saatiin oikein ärhäkkä täitartunta ja viikkokausia niitä häädettiin ja ehkäistiin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
E-pillerit ostan. Vitamiineista ja särkylääkkeistä en edes haaveile.

Ibumax 2 e + jotain ? :)
Sitten allerglääkkeistä:
Cetiritzin oli alle 7 e 100 kpl reseptilla.

Olen näin ollen pahimmat saanut hamstratuksi, nyt just on hyvin siis.
Vitamiineja en käytä, no toki D.

Ja olen useinkin jättänyt ostamatta tarvitsemani, työssäkäyvä olen (takana noin 30 % palkanalennuksia). Auto pakollinen, jne jne. Ei jää käyttörahaa - edes alimman työmarkkinatuen saajan määrää.

En voi ottaa lopareita (vaikka työttömänä saisin sentään ruokarahan). Karenssi seuraa.

Palkkani oli alunperinkin huono, sekä osa-aikainen.

Vierailija

Ostoslistaltasi ostaisin apteekista vain särkylääkkeen. Muut saa halvimmalla iHerbistä.

Lapsiperheenä oltu jo 8 vuotta ja vielä ei ole tullut mainitsemaasi "yllättävät menot kun on enemmän viikottaisa kuin jotain harvinaisia sattumuksia"  tilannetta ei ole tullut.

Apteekista haetaan särkylääkettä, nasolinia, hydrokortisonia ja bepanthenia... eikä edes kaikkea kerran vuodessa. Lapsella ollut 1 antibioottikuuri.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat