Vaarallinen rokotusmenetelmä - eikai ole ollut käytössä Suomessa?

Vierailija

Törmäsin netissä pari päivää sitten itselleni ihan uuteen asiaan, nimittäin ns. rokotuspistoolin käyttöön entisaikojen joukkorokotuksissa. Ilmeisesti 60- ja 70-luvuilla oli ihan yleinen käytäntö rokottaa ihmisiä kehitysmaissa (ja länsimaista ainakin Yhdysvalloissa) tämännäköisellä laitteella:

http://www.hcvets.com/data/occupational/munji/images/gun.jpg

Sittemmin kyseisenlaisten pistoolien käytöstä on luovuttu, koska ne todettiin vaarallisiksi. Niiden huomattiin levittävän mm. hepatiitti C -virusta ja muita taudinaiheuttajia rokotettavasta toiseen. Wikipedia tuntee kyseiset pistoolit nimellä Jet Injector: https://en.wikipedia.org/wiki/Jet_injector

Ei voi muuta sanoa kuin että aika pelottavannäköinen laite, ja googlella löytämäni kuvat sen käytöstä herättävät ainakin itsessäni puistatusta:

http://hcvets.com/data/images/HCVets4.jpg
http://www.hcvets.com/data/occupational/munji/images/GaryJETBasic.jpg
http://www.hcvets.com/data/occupational/munji/images/toc.ht4.jpg
http://www.hcvets.com/data/images/HCVets7.jpg
http://hcvets.com/data/images/HCVets5.jpg
https://cdn.discourse.org/boingboing/uploads/default/72235/f6d72204fbcd9...

Mitä ajatuksia nuo kuvat teissä herättävät? Itse huomaan jostain syystä ymmärtäväni entistä paremmin rokotevastustajia...

Ja se tärkein kysymys: Onko tuollaisia laitteita joskus ollut käytössä Suomessa? Muistaako kukaan nähneensä koskaan kyseisenlaista aparaattia oikeassa elämässä?

Kommentit (2)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat