Vierailija

Minulla on asperger. Haluaisin silti kovasti olla töissä lastentarhassa. Onkohan se mahdollista? Jos kouluttaudun lastenhoitajaksi, niin voiko kukaan nähdä mistään, että olen asperger? En halua, että asperger estää työskentelyni.

T. Helga

Sivut

Kommentit (24)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

En ole Henna. Onko niin vaikea saada asiallisia vastauksia! Tiedän kyllä Hennan. Hänellä on vähän ongelmia, mutta ei käsitellä nyt häntä! 

T. Helga

Vierailija

Minkälaisia ongelmia aspergerini voisi aiheuttaa työssäni? Voidaanko minut aspergerin perusteella irtisanoa työstäni, vaikka hoitaisin työni hyvin?

T. Helga

Vierailija

Tuskin itse asperger sitä estää, mutta esimerkiksi rikosrekisteri tarkistetaan ja jos on rikostaustaa niin ei voi työskennellä lasten kanssa. Myös mielenterveyden ongelmat voivat olla esteenä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minkälaisia ongelmia aspergerini voisi aiheuttaa työssäni? Voidaanko minut aspergerin perusteella irtisanoa työstäni, vaikka hoitaisin työni hyvin?

T. Helga

No sinua ei Henna edes palkattaisi sinne, että sinänsä ihan turha miettiä työssä tulevia ongelmia ja irtisanomisia ja sitä miten (muka) työsi hoitaisit hyvin.

Mutta jos leikitään mukana niin se olisi sinulle niin kuormittava paikka, että kerkeäisit irtisanoa itsesi jo kahden tunnin jälkeen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei minulla ole mielenterveysongelmia tai rikostaustaa.

T. helga

Paitsi kaikenlaisia mielenterveydellisiä ongelmia joista olet ihan itse kertonut sekä kasa lähestymiskieltoja (häiriköintiä, vainoamista, herjaamista, uhkauksia). Kuten tämä keissi kuluneelta vuodelta:

Itä-Suomen hovioikeuden päätöksen mukaan viisikymppistä naista jo vuosia piinannut nainen ei saa oleskella hänen kotinsa tai työpaikkansa välittömässä läheisyydessä.

Lähestymiskieltoa hakenut nainen työskentelee Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän leikkaus- ja anestesiaosastolla.

Hovioikeus myönsi naiselle tällä viikolla laajennetun lähestymiskiellon, joka koskee myös hänen työpaikkaansa. Kiellolla rajoitettu henkilö saa oleskella kyseisellä sairaalan osastolla vain, jos hänet on määrätty sinne hoitoon.

Itä-Suomen hovioikeus vahvisti päätöksellään Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden alkuvuodesta antaman päätöksen, josta lähestymiskieltoon määrätty nainen oli valittanut.

Pitkä piina

Käräjäoikeuden tuomion mukaan nainen alkoi häiritä sairaalan työntekijää vuonna 2010 kirjein, sähköpostein ja puhelinsoitoin. Hän kirjoitti tästä myös Facebookissa, blogissaan ja keskustelupalstoilla. Yhteydenottojen ja tekstien sävy oli vainoava ja herjaava, ja osa niistä koski naisen lapsia.

Vuonna 2013 lähestymiskiellon hakija teki naisesta rikosilmoituksen, kun tämä ilmoitti aluehallintovirastoon hänen osallisuudestaan kuolemantuottamukseen, virkavirheen ja vaitiolovelvollisuuden rikkomiseen. Nainen oli tehnyt häntä koskevan perättömän ilmoituksen myös varkaudesta.

Vuonna 2014 nainen lähetti kohteelleen viestin, jossa hän uhkasi polttaa tämän kodin. Vuoden 2015 alusta hän alkoi lähettää viestejä myös sairaalassa työskentelevän naisen työnantajalle ja eri sidosryhmille.

Häirikkö ei saapunut oikeuden eteen, vaan hän puolusti itseään kirjelmässä. Naisen mielestä perusmuotoinen lähestymiskielto olisi riittänyt, sillä hän asuu lähellä sairaalaa ja kulkee sen ohi kauppareissullaan. Uhkauksen talon tuhopoltosta hän selitti tehneensä suutuspäissään tarkoittamatta sitä.

Todistajien kertomukset ja kirjalliset todisteet tukivat ennemmin uhrin kertomusta, joten käräjäoikeus päätyi laajennettuun lähestymiskieltoon, jonka hovioikeus myöhemmin vahvisti.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015053019773164_uu.shtml

Vierailija

Asperger ei pitäisi olla esteenä juuri mihinkään, mutta kaikkihan se tietää että asperger on se kaikista ongelmistasi pienin, mikäli sulla sitä edes onkaan

T. Hilda

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat