Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Eli terveydentilasta kysymys. Mistä saattaisi johtua raajojen tärinä ja sykettä nostavaa liikuntaa harjoittaessa tulee huono olo ja tärinä pahenee?

Taustatietoa: 16-vuotias tyttö ja harrastan kilpa-aerobicia. Leposyke on noin 64 eli aika korkea. Tätä on ollut nyt noin kaksi viikkoa ja ei ole ennen ollut. Ruokavalio on kunnossa ja pihallakin tulee lähes joka päivä oltua. Untakin tulee aina väh. se 8h yössä ja vklp 10-12h.

Pitäisikö käydä terkkarilla vai saattaisiko olla ohimenevää?

Kommentit (8)

Vierailija

Älä terkkarille mene, ei se mitään tiedä. Mene lääkärille. Voi olla kilpirauhasen liikatoimintaa. Onko sydämentykyttelyä.

Vierailija

Lääkärin asia. Terkkareilla ei tee yhtään mitään. En ymmärrä, mitä tarkoitusta varten se "ammatti"kunta edes on olemassa, täysin turha. Taustatiedot kerroit hyvin, joten varmasti pääset lääkärin kanssa alkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

64 ei todellakaan ole korkea leposyke, vaan HIDAS, varsinkin teinille.
Millaisissa tilanteissa raajat tärisevät? Siis myös jalat, ei pelkästään kädet?

Vierailija

Voi olla ohimenevääkin, mutta tollasta voi selittää monet hoidettavatkin asiat. Itsellä tärinää ja sykkeen nousua aiheutti alhainen hemoglobiini, joka on yleinen nuorilla naisilla (kuukautiset).
Ensi viikolla voisit mun mielestä käydä terkkarilla, jos ei ole mennyt ohi.

Vierailija

Korkea? Se on just hyvä. Miksi mittaat pulssia? Aivojen toiminta vaatii teini-iässä paljon unta. Normaalia nukkua univelkoja pois. Minäkin nukuin teininä aina vkl reilusti kellon ympäri. Ja leposykkeeni on 80. Kardiologin mukaan normaali.

Vierailija

Lääkärillä kannattaa käydä. Ei kannata keksiä täällä mitään palstadiagnooseja. Tuommoisia oireita voi olla niin erilaisista syistä, ettei kannata lähteä arvailemaan. Voi mennä ihan metsään.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat