Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Apua

Syön e-pillereitä noin 4 liuskaa putkeen ehkäisyyn sekä kivuliaiden/runsaiden kuukautisten takia. Nyt on tullut tiputteluvuotoa ja sitä kestänyt jo muutamia päiviä. Onko mahdollista pitää tauko nyt heti? Luin netistä että niin kannattaisi tehdä, mutta en ole varma. Olen kuitenkin estänyt vuotoa tulemasta kauankin", kun en ole pitänyt taukoviikkoja, niin luulisin ettei olisi väliä pidänkö menkat nyt vai vasta 5 päivän kuluttua?

Kommentit (3)

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

kun syöt useamman e-pilleriliuskan putkeen, tiputteluvuoto tarkoittaa läpäisyvuotoa. Tällöin on hyvä antaa kuukautisten tulla ja seitsemän päivän tauon jälkeen jatkaa pilleriliuskaa siihen mihin jäi. Seuraavan liuskan voit aloittaa normaalisti tämän liuskan loputtua.

Mukavaa syksynjatkoa sinulle :)

t. Mia, terveydenhoitaja

Vierailija

Kiitos vastauksesta! Säilyyhän ehkäisyteho varmasti koko tämän ajan vielä kuukautisten jälkeenkin, etten tavallaan aloita pillereitä uudestaan jolloin pitäisi käyttää liuskan alussa toista ehkäisymenetelmää?

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

ehkäisteho säilyy kyllä samalla tavalla kuin yksi liuska - tauko - yksi liuska- rytmissä.

Ehkäisypillereiden teho perustuu siihen, että nainen muistaa ottaa pillerin aina samaan aikaan päivästä. Jos pillerin ottaminen venyy yli 24h edellisestä pilleristä, ehkäisyteho heikkenee. Säännöllinen pillerin ottaminen on siis tärkeää.

t. Mia, terveydenhoitaja

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat