Vierailija

Meillä olisi tänään ollut koe psykologiasta tietokoneilla mutta mun oma kone ei mennyt siihen koe tilaan ja jouduin ottamaan koulun koneen. Mikä voisi olla vikana? Muilla oli samanlaisia koneita mutta ne menivät koetilaan. Opettajakaan ei osannut auttaa... Alkaa vähän v*tuttaa kun ostin uuden koneen lukiota varten ja nyt se ei toimikkaan. Onko asetuksissa jokin mikä estää sen?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (14)

Vierailija

Se koetila on ilmeisesti jossain ohjelmassa, joka on koulua varten asennettu koneelle. Avautuuko se ohjelma yleensä siinä koneessa? Ja kai se on siihen uuteen koneeseen asennettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Siis koetila on kokeiden aikana käytetty tila tietokoneessa jolloin koneella ei pääse omiin tiedostoihin eikä nettiin yms. Kone pitäisi avata koulusta saadun "muistitikun" kautta jolloin kone menee koetilaan. Tämä oli ensimmäinen koe tietokoneella joten ei sitä ole mitenkään asennettu. Eikä sitä pidäkään asentaa.

-Ap

Vierailija

Vaikea sanoa tietämättä enempää mutta arvailen: virustorjunta/palomuuri blokkaa? Windowsin asetuksissa joku sellainen josta sallitaan ohjelmien suorittaminen? Mitä kone teki kun muistitikun tökkäsit?

Vierailija

Kun laitoin muistitikun kiinni niin kone ei tehnyt mitään vaikka olisi pitänyt mennä koetilaan. Kysyn vielä isältä kun tulee kotiin että tietääkö mikä on vikana. Epäilen myös tuota virustorjuntaa että se ei päästä läpi.

Kiitos kuitenkin. Otan vielä vinkkejä vastaan jos joku oikeasti tietää mikä on vikana.

-Ap

Vierailija

Tarkoitatkohan sitä, että koneen pitäisi buutata/käynnistää itsensä tuolta muistitikulta? Eli se ei käynnisty lainkaan Windowsiin asti (omaasi siis)? Tämä onnistuu yleensä hakkaamalla jotain F-alkuista näppäintä heti kun kone starttaa. Se että mikä F-numero se on juuri sinun koneessasi niin täytyisi katsoa ihan Googlesta/käyttöohjeista tarkalla mallilla. Yleensä siis F-näppäintä hakataan heti kun koneen laittaa päälle ja valitaan käynnistysvaihtoehdoista usb-laite. Uusimmissa koneissa tämä on jopa estetty, eli biosiakin voi joutua ronkkimaan ja sitten menee peruskäyttäjälle jo vähän hankalammaksi.

Mutta jos kone kuitenkin käynnistetään ihan normaalisti ensin Windowsiin ja sitten pitäisi avata muistitikulta jotain, on hyvin mahdollista että jokin turva sen ohjelman aukaisemisen estää.

Vierailija

Kirjoittaja 7 juurikin tätä buuttausta tarkoitin. Katottiin opettajan kanssa netistä mikä f näppäin se oli ja siel luki että F1 tai F2 kumpikaan ei auttanut mitenkään.

-Ap

Vierailija

Jos tällaisen tarve, kannattaa biosista lisätä usb buuttilistan kärkeen. Tällöin käynnistetään usb tikulta jos sellainen liitetty, jos ei niin sitten kovalevyltä tai ssd levyltä.

Vierailija

Anteeks oon tietämätön enkä tiedä mikä on bios :D voisiko joku selittää? Ja mistä sen löytää ja sillee? Oon muutenki huono koneiden kanssa :D
-Ap

Vierailija

Biosiin pääsee yleensä painamalla  koneen käynnistyksessä joko F2, DEL tai ESC. 

Bios on (yleensä) vähän sellainen antiikin näköinen paikka missä on erilaisia koneen fyysisiä asetuksia. Siellä on välilehti boot options yms. Tässä voi valita, että mikä laite käynnistyksessä on ensimmäinen (kovalevy=Windows, dvd-asema, usb-laite..). Tässä kohtaa pitäisi tosiaan valita usb ykköseksi, niin jatkossa kone yrittää mennä suoraan usb-tikkuun jos sellainen on kytketty. 

Vierailija

Kysymys kuuluu: miksi OMAN koneen pitäisi mennä mihinkään tilaan kokeen takia? Koulu järjestänee fasiliteetit koetta varten KOULUN koneilla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla