Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi hyväksynnän ja arvostuksen tarvetta tulee peitellä?

Vierailija

Usein kaikille huomiohakuisille pikkujulkkiksille naureskellaan, mutta se sama huomion, arvostuksen ja hyväksynnän tarve on meissä kaikissa. Miksi tuota halua ei saa näyttää tai tunnustaa? Monet oikein korostavat sitä, että eivät kaipaa kenenkään hyväksyntää. Tuo on mielestäni vain tosiasioiden kieltämistä. Fiksut ihmiset tosin osaavat peitellä tuota halua hyvin.

Missä menee raja hyväksytyn ja yliampuvan huomiontarpeen välillä?

Kommentit (3)

Vierailija

Huomionhakuinen voi hakea huomiota monesta eri syytä, kuten Martina Aitolempi saadakseen rahaa elättääkseen itsensä, tai useimmiten siksi, että saisi lähimmäisen rakkautta osakseen.

Alkoholistiperheen lapset ja pesueen vanhin hakevat useimmiten toisten ihmisten hyväksyntää käytöksellään. Tämä korreloi siihen, että he eivät saa muuten rakkautta osakseen (myöhemmin syntyneet vievät vanhempien huomion tai alkoholistiperheissä ei saa ollenkaan rakkautta osakseen).

Tasapainoinen, itsensä kanssa sinut oleva ihminen, jolla on rauha sielussaan ja on onnellinen, ei kaipaa toisten hyväksyntää pönkittääkseen omaa tuntoaan. Tällainen ihminen ei vertaa itseään muihin.

Mielestäni hyväksytty huomiontarve on sitä, että mielipiteitäsi kuunnellaan ja niihin vastataan. Yliampuva huomiontarve, huomiohuoraaminen, on sitä, että esittää jotain muuta kuin todellisuudessa on saadakseen toisten huomion.

Muitakin perspektiivejä on varmasti olemassa.

Vierailija

On kuitenkin yksi asia hakea haluta hyväksyntää ja toinen asia käyttäytyä hölmösti saadakseen hyväksyntää.

Vierailija

Vaikea sanoa kumpi on sairaampaa julkisuuden haku vaiko sen karttaminen.

Luulen että huomiohuoramisesta puhuvat kateelliset jotka  itsekkin sitä julkisuutta kaipaavat.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat