Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Teuvo Hakkarainen: Miten SPR voi ohittaa vaaleilla valitut kuntapäättäjät?

Juha-Pekka Tikka
 5 tuntia ja 43 minuuttia sitten 

Perussuomalaisten kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen Punaisen Ristin "toimintatavoista ja mandaatista maahanmuuttobisneksessä".

LKS 20151015 Teuvo Hakkarainen (ps) oli samoilla linjoilla puoluetoverinsa Pentti Oinosen kanssa eduskunnan täysinstunnossa Helsingissä 15. lokakuuta 2015. LEHTIKUVA Jussi Nukari

.
Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) kirjallisessa kysymyksessä todetaan, että Suomen Punainen Risti toimii monin paikoin "kuin valtio valtiossa piittaamatta kuntapäättäjien tai asukkaitten näkemyksistä".

Hän kertoo Viitasaaren päätöksestä, jonka mukaan kaupungilla ei ole tiloja suurempaan vastaanottokeskuskäyttöön. Nyt Viitasaarelle on kuitenkin tulossa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

"Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri oli neuvotellut paikallisten kartanomajoitusyrittäjien kanssa 100-120 -paikkaisen keskuksen perustamisesta pikaisella aikataululla. Lehtitietojen mukaan sopimuksen syntyminen ei vaadi kaupungin päätöksentekoelinten hyväksyntää, sillä tilojen vuokraaja on yksityinen taho. Jyvässeudun vastaanottokeskusten johtaja Janne Oksanen korosti medialle, ettei vastaanottokeskuksesta tule kuluja Viitasaaren kaupungille", Hakkarainen toteaa.

Hänen mukaansa SPR:n tulisi yksityisestä tahosta huolimatta ottaa toiminnassaan huomioon kaupungin päätöksentekoelinten kanta.

"Kaupunkien ja kuntien päättäjät ovat vaaleilla valittuja henkilöitä. He toimivat siis kansan mandaatilla, päinvastoin kuin SPR. Merkillepantavaa on myös se, että kyse ei ole mistä tahansa vuokraustoiminnasta. Vastaanottokeskuksen perustaminen, tapahtuipa se missä päin Suomea tahansa, vaikuttaa merkittävästi kansalaisten elämään".

"Vastaanottokeskuksen johtajan vakuuttelu siitä, ettei kaupungille tule turvapaikkaturismista kuluja, on vähintäänkin kyseenalaista. SPR:llä palkkaa nauttivalla johtotason henkilöllä tulisi olla tulosvastuu sanoistaan.

Teuvo Hakkaraisen esittämä varsinainen kysymys on "miksi Suomen Punainen Risti voi perustaa vastaanottokeskuksia niihinkin kuntiin, joiden päättäjät ovat ilmaisseet kielteisen kantansa, kun kuntapäättäjillä on kuntalaisten mandaatti, SPR:llä ei, niin miten on mahdollista, että SPR voi ohittaa vaaleilla valitut kuntapäättäjät ja sitä kautta kuntalaisten kannan ja jos kuntien näkemyksillä ei ole painoarvoa näin tärkeässä asiassa, eikö tämä heikennä kunnallispolitiikan ja sitä myötä kansalaisdemokratian arvoa?".

  • ylös 5
  • alas 3

Kommentit (2)

Vierailija

Eiks ne oo hallituksessa, jos vaikka kertoisi sille Kim Jong Soinille, saisi jotain tehtyä sen huulien heiluttelun sijaan.

Vierailija

Siis pitääkö kuntien saada päättää, kuka kunnan alueelle tulee? Jos mä ostan vaikka hotellin, ja sinne majoituu vaikka alkoholisteja, niin ei kai kunta voi sitä estää? Kun joku muu taho maksaa heidän hoitonsa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla