Vierailija

Meillä on aika paljon sairasteltu, jouduttu ottamaan verikokeita, käymään spiralla jne. 1,5-vuotiaana lapsi alkoi pelätä lääkäriä ja tutkimukset on käyneet entistä hankalammiksi. Nyt on mennyt niin pitkälle, että lapsi ei suostu tulemaan lääkärin huoneeseen. Alkaa itkemään aivan hysteerisenä, menee veteläksi spagetiksi ja kun lapsen kantaa väkisin sisään, niin hän koko ajan koittaa karata ovelle ja itkee ja huutaa aivan hysteerisenä. Monet kerrat on tarvittu apujoukkoja pitämään lapsi paikallaan, kun katsotaan korvat tai annetaan spiraa. Keuhkoja lääkäri ei pysty kuulemaan itkuhuudon seasta. Mitkään lääkärileikit ja - kirjat kotona eivät ole auttaneet ja tuskin auttavatkaan, koska lapsi on siis aivan hysteerinen. Mitä kannattaa tehdä? Lapsi on taas kipeänä ja tässä pelkään, jos meidän pitää jossain vaiheessa lähteä lääkäriin :( 

Kommentit (3)

Vierailija

Olisko siitä apua, jos kävisitte lääkärissä myös ns. terveenä eli että lapsi saisi positiivisia kokemuksia eikä vain yhdistä lääkäriä huonoon oloonsa ja kipuunsa?  Toki lääkäriasemat, joissa on paljon leluja, värejä, akvaarioita ja muuta lapsiviihdykettä, luovat turvallisen ilmapiirin ja sillä lääkärilläkin on merkytystä -lempeä nainen on yleensä helpompi lapselle kuin iso, jyrisevä mies.

Vierailija

Tehoaako lapseen yleensä palkinnot? Meillä on muissa epämiellyttävissä asioissa tehonneet tarrapalkinnot tai raikuvat aplodit ja vuolaat kehut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minustakin voisi olla hyvä idea mennä vaikka parikin kertaa lääkäriin niin, ettei ole mitään riskiä joutua katsomaan korviin tai ottamaan verikokeita tai rokotuksia. Terveyskeskuksessa ei tietysti voi tuhlata lääkäriaikoja niin, mutta yksityisellä kai saa tuollaisestakin syystä mennä, kun maksaa aikansa ja ei mene sellaiselle erikoisalan ihmiselle, jolle on kuukausien jonot. Sitten lääkäri voisi vaikka näyttää stetareita lapselle, antaa lapsen kokeilla niillä kuuntelemista yms. Sehän on oikeastaan vaivan, lääkärikammon, hoitamista eli ihan asiallinen käynti.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat