Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Raskaus ja pahoinvointi

Nimimerkki

Hei! Mulla on viikkoja kasassa 25 ja nyt alkuviikosta on ollut ensimmäisen kerran pitkästä aikaa päänsärkyä ja pahoinvointia. Eilen illalla se iski taas. Onko se ihan normaali raskausoire vai enteileekö jostain muusta? Viikolla 22 neuvolassa verenpaine 122/68, protskut -, glukoosit -, turvotus + ja sf19. Seuraako esimerkiksi raskausmyrkytystä huonovointisuuden lisäksi aina jokin muukin oire?

Kommentit (3)

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

raskausmyrkytyksessä eli pre-eklampsiassa on useita kliinisiä oireita: päänsärky, pahoinvointi, vatsakipu, silmäoireet ja turvotus. Odottajalla voi olla näitä kaikkia samaan aikaan tai vain muutamia oireita.

Pre-eklampsia kuitenkin todetaan verenpaineen kohoamisena ja virtsan proteiinista. Jos näitä ei ole niin kyse on usein jostakin muusta kuin pre-eklampsiasta.

Riski pre-eklampsiaan alkaa vasta raskausviikolla 24. Jos sinulla on ollut päänsärkyä ja pahointointia jo ennen tätä niin kyse todennäköisesti ei ole pre-eklampsiasta. Kaikki mittauksetkin ovat olleet pari viikkoa sitten hyvät.

Ota päänsärky puheeksi seuraavan kerran, kun menet neuvolaan niin terveydenhoitajasi osaa ottaa sen huomioon. Tarvittaessa odottajalta otetaan virtsan vuorokausikeräys, jossa selvitetään virtsaan erittyvän proteiinin määrää.

Hyvää vointia sinulle :)

t. Mia, terveydenhoitaja

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Vierailija kirjoitti:

Mahdollisia oireita on kuitenkin ihan turvallista seurata se reilu kuukausi kotosalla?

Jos oireet lisääntyvät tai niihin liittyy uusia oireita, on tottakai hyvä olla yhteydessä neuvolaan jo aiemmin.

t. Mia, terveydenhoitaja

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat