Mies 29v + 1v miettii; elokuvat, jotka lässähtävät hyvän alun jälkeen

Seuraa 
Liittynyt6.3.2015

Itse asiassa aion puhua peleistä ja elokuvista.

Ensimmäiseksi mainitsisin ensimmäisen 'Silent Hill' elokuvan, jonka näin alunperin ollessani 23-vuotias kun siskoni vuokrasi sen. Alussa elokuvassa on useita erilaisia maisemia ja sympaattista dialogia lähinnä äidin ja lapsen välillä. Ei kuitenkaan mene hirveän kauan, kun usvaiset ja epätoivoiset, monotoniset maisemat ottavat vallan ja jatkuva ahdistus ja pimeys määrittelee elokuvan jatkoa. Tavallaanhan tämä tietysti kuuluu asiaan, mutta en vain osaa nauttia elokuvasta enää sen hetken jälkeen kovinkaan paljon.

Vielä paremmin tämä sama 'ongelma' on esillä sarjan legendaarisessa esikoispelissä Playstationille. Monesti esim.koulutehtäviä tehdessä tykkään laittaa jonkun ns.longplay-videon pyörimään YouTubesta, jossa tietty peli pelataan läpi ilman kommentointia ja se luo tunnelmaa taustalle. Pelin alku pienine videoineen ja varsinkin alun kujakohtauksineen on aivan legendaarinen tunnelmallisuudessaan; mies lähtee etsimään karannutta tytärtä usvasta ja päätyy sitten veriselle kujalle, josta ei ole ulospääsyä ja oudot mutanttilapset silpovat miehen, kunnes hän herääkin kahvilabaarista poliisinaisen seurassa. Hieno tunnelma säilyy aina poliisinaisen häviämiseen saakka, jolloin suurin osa onkin sitten ankeissa rakennuksissa tai usvassa juoksentelua.

'Silent Hill 2' elokuvassa on vähän samaa ongelmaa, vaikka toimintaympäristöt ovat kirjavampia ja monipuolisempia. Shokkialun jälkeen on mukava perehdytys päähenkilöihin, kun isä ja teinitytär istuvat pöydässä mukavissa tunnelmissa aamupalalla ja isä saa pian tunteellisia visioita ensimmäisen elokuvan kadonneesta pikkutytöstä ja edesmenneestä vaimosta, joka oli ensimmäisen elokuvan päähenkilö. Saattaa olla että muistan nuo perhesuhteet väärinkin, mutta nuo ovat kuitenkin lämpimiä ja mukavia dialogipätkiä. Tämän jälkeen elokuva onkin sitten lähinnä teinidraamaa ja överikauhua.

'Silent Hill 3' pelissä on myös sama ongelma; grafiikat ovat tänäkin päivänä vielä miellyttäviä, vaikka pelistä on tusina vuotta aikaa ja joskus laitan pelin päälle ihan vain katsoakseni alkukohtauksen, jossa päähenkilö herää ostoskeskuksen ruokalassa, soittaa isälle ja sen jälkeen menee vessaan etsivää piiloon. Tekstit saa monelle eri kielelle ja taustalla soiva melodia on hyvin rentouttava ja kaunis. Joskus olen rentoutunut pelaamalla peliä tuohon vessa/kujavaiheeseen ennen nukkumaanmenoa. Ongelmat alkavat sen jälkeen aika nopeasti kun avaa järjestyksessä ensimmäisen itse avattavan oven, jolloin peliä määrittelevä jatkuva ovien kokeileminen ja muu harhailu pikkuhiljaa ankeammaksi käyvissä ympäristöissä alkaa.

-Mies 29v + 1v-

Kommentit (3)

Mies 29v
Seuraa 
Liittynyt6.3.2015

Manne kirjoitti:

Mies 29v: Oletko huomannut olevasi muita tyhmempi? Kiinnostaako lasten pinpit ja poikien peräreijät? Kapaatko vieläkin tarhaan jossa voit olla vielä lapsi? Ainussa on jotain pedofiilia ja paljon, mene hoitoon ennenkuin raiskaat jonkun

No sinun ÄO:si on nimimerkissä ilmoitetun etnisen statuksen perusteella reilusti alle 80. Ehkä lähemmäs 70. Näitä tutkimuksia on tehty ainakin Serbiassa ja julkaistu tiedelehdissä. Kehitysvammaisuuden rajoilla huiteleva ÄO voisi selittää jyrkän suhtautumisesi.

-Mies 29v + 1v-

Manne
Seuraa 
Liittynyt29.10.2015

Ai että oikeen rasistikin vielä! Kyllä oot kova jätkä. Ja nyt sanot että romanien ÄÖ on 70? Meneppäs sanomaan se nakkikioskilla 4 yöllä, voi käydä huonosti.

Mies 29v
Seuraa 
Liittynyt6.3.2015

Manne kirjoitti:

Ainiin, en ole romani nimimerkistäni huolimatta, sinun etninen statuksesi taitaa olla alkuasukastasoa ja olet beta-poika, kaukana alfauroksesta siis. Olet homppi mammampoika joka himoitsee lasten pimppejä mutta ei niitäkään uskalla lähestyä kun laukeat jo housuihisi, olet säälittävä

Ole sitten sitä mieltä, mutta se ei ole tämän ketjun aihe, vaan tässä keskustellaan elokuvista tai elokuvaan verrattavissa olevista viihdetuotteista, jotka viihdyttävät vain hetken aikaa.

-Mies 29v + 1v-

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat