Pärjäisitkö vain ulkomaisilla elintarvikkeilla?

Vierailija

Moni tuttava on maataloustukia vastaan, niin ajattelin kysyä täällä että pärjäisitkö sinä pelkästään ulkomaisilla tuotteilla?

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

Jos ruisleipää ja kaurapuuroa saisi, niin kyllä varmaan. 

Mutta, tuet pitäisi antaa pienviljelijöille myös. Kyllä ruoantuotanto on paras varmistaa aina omasta takaa. Jos jotain sattuu, Suomi on omillaan.

Vierailija

Minä pidäm kananmunista, ruuanlatossa ja ennenkaikkea leivonnassa. Ilman olis vaikea olla. Myös suomalaisia marjoja ja sieniä tarvitsen.

Vierailija

Hyvin pärjäisin! Eipä taida olla montaakaan "suomalaista" tuotetta mitä tarvitsisin/käyttäisin välttämättä.... ei tule yhtään mitään näin äkkiä mieleen?? No mustikat omasta pihasta!

Vierailija

Erittäin hyvin olen pärjännyt. Vastustan itsekin maatalousloisten tukemista. Tulee itseasiassa jopa halvemmaksikin kun käy kaupassa kerran viikossa tai kahdessa tuolla viron puolella ja sitten lidlissä. Lidlissäkin joutuu ikävä kyllä olemaan yllättävän varovainen ettei satu noita kotimaisia tuotteita. Suosittelen kaikille jotka välittävät yhtään Suomesta.

Vierailija

En pärjää ilman suomalaista "narskujuustoa" tai kananmunia. Vain Suomessa kananmunat ovat salmonellattomia, muualta en uskaltaisi ostaa. Karkeita ruisjauhoja en ole koskaan löytänyt ulkomailta.

Vierailija

Hmmm, tarkoitatko sitä, ettei saa itse kasvattaa tai poimia mitään? Maataloustuet kun eivät yllä poimimiini mustikoihin ja puolukoihin. 

Mutta jos pakko olisi, kyllä varmaankin. 

Vierailija

Kovin montaa sellaista suomalaistakaan elintarviketta en keksi, mille ei löytyisi jotain hyvin lähellä olevaa vastinetta akselilta Ruotsi, Viro ja Venäjä. Joten vastauksena kysymykseen, pystyisin.

Vierailija

En pärjäisi ilman oman maan tuotteita. Minusta suomalaista maataloustuotantoa kannattaa tukea, ja omavaraisuutta ylläpitää joka tilanteessa. Olisi aika pelottava ajatus, että oltaisiin elintarviketuotannossa muiden varassa. Kannatan maataloustukia siksikin, että pidetään pienet tuottajat ja erilaiset tuotteet "hengissä", ja pidetään maaseutu edes jotenkin elävänä. Sitä en ehkä ymmärrä, että isot ja hyvin tuottavat maatalousyritykset saavat tukea. 

Vierailija

Tajutkaa ihmiset, että olemme täydellisesti muiden maiden varassa ruokatuotannon suhteen jo nyt! Maataloustuilla ei tätä asiaa ole voitu muuttaa eikä niitä voi omavaraisuudella mitenkään perustella.

Esim. maatalouskoneista loppuu bensiini hyvin pian, jos rajat menevät kiinni tai jäämme muulla tavalla oman onnemme nojaan. Ja harva maajussi saa minkäänmoista tuotantoa enää aikaiseksi ilman koneita.

Toiseksi näillä leveysasteilla kasvavat viljat eivät usein ole riittävän laadukkaita ihmisen ruuaksi. Ne myydään rehuksi tai öljyn raaka-aineeksi jne. ja tilalle ostetaan paremmissa kasvuoloissa kasvanutta viljaa, josta sitten meidän leipämme leivotaan. Toki pula-aikana varmaan se huonompikin laatu menisi ruokana, mutta kyllä sanoisin että aivan hyvin pärjään tällä hetkellä syömättä rehuviljoja, kun niiden sijaan syön ulkomaisista viljoista valmistettua leipää.

Kolmanneksi, maataloustuet lakkauttamalla saataisiin KOKO VALTION BUDJETTIVAJE kerralla korjattua! Ei enää ongelmaa vanhustenhoidossa, ei sosiaalitukien maksamisen kanssa, ei pakolaisten auttamisessa, ei terveydenhuollossa ja kouluissa jne. jne. Onko se täällä kasvatettu rehuvilja ihan oikeasti sen arvoista, että koko muu Suomi pannaan kärsimään?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat