Pääseekö turkulainen Tampereelle lääkäriin?

Gynefix tänne ja äkkiä

Ja tarkemmin, jos vaihdan terveyspalvelukunnaksi Tampereen, pääsenkö Tampereella ehkäisyneuvolaan? Tampereelta kuulemma saa Gynefix-kierukan kunnalliselta puolelta. Onko tietoa mistä muualta saisi Gynefix-kierukan kunnalliselta puolelta? Turussa se maksaa 500 euroa yksityisellä.

Kommentit (5)

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

Turun kaupungin sivujen mukaan terveyskeskuksen vaihtaminen toiseen kuntaan sisältää myös neuvolapalvelut.

Sinun tulee ilmoittaa vaihdosta sekä omalle vanhalle terveysasemallesi sekä uudelle terveysasemalle, jonne haluat vaihtaa. Lomakkeet löytyvät kuntien nettisivuilta.

Vaihto sitoo sinua vuoden ajaksi eli vaihdon jälkeen sinun täytyy hoitaa kaikki kunnalliset terveyskeskuskäynnit Tampereella.

Mistä olet saanut tiedon, että tämän tietynmerkkisen kierukan saa laitatettua kunnallisesti ilman maksua? Onko tämä ollut yksittäistapaus vai onko se normi, että kaikki sen saavat? Itse en tiedä Tampereen tilannetta ilmaisten ehkäisymenetelmien suhteen, joten en voi asiaa sinulle varmistaa.

Ymmärrän, että 500€ on todella paljon rahaa, mutta onko terveyspalvelukunnan vaihtaminen sen vuoksi oikea ratkaisu? Kunnan vaihtaminen saattaa hankaloittaa elämääsi kohtuuttomasti.

t. Mia, terveydenhoitaja

Vierailija

Ei ilmaiseksi, mutta alle 100 eurolla. Käyn "tavallisessa" lääkärissä yksityisellä, joten ei kai niin kauheasti hankaloittaisi. Vakuutus vaan ei korvaa gynekologia, joten nyt yritän kuumeisesti miettiä vaihtoehtoja saada tuo kyseinen kierukka kohtuu hintaan.

Vierailija

Entä, jos esimerkiksi sairastut vakavasti (syöpä tms.) tämän vuoden aikana kun terveyspalvelusi ovat tampereella.. Voi tulla aika kalliiksi hoidattaa yksiyksityisellä...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat