Tulehdus jalassa ja koululiikunta

Vierailija

Sain lähiaikoina palovamman nilkkaani ja se on nyt tulehtunut. Nilkka on turvonnut, punoittava ja kipeä. Olen desinfioinut ja muutenkin hoitanut tulehtunutta kohtaa, mutta ongelma on huominen koululiikunta, kaksi tuntia salissa ilman sukkia. Liikkuminen kipeän jalan kanssa on muutenkin tuskallista, mutta vielä paljailla jaloilla hyppeleminen kuulostaa inhottavalta. Äitini mielestä minun on pakko osallistua koululiikuntaan, kuten muidenkin.

Voinko äitini käskystä huolimatta kieltäytyä osallistumasta vedoten tulehdukseen jalassani? Yleensä tarvitsemme aina Wilma-viestin tai lapun vanhemmalta tällaisissa tapauksissa, mutta äitini ei suostu sellaista tekemään.

Kommentit (2)

Vierailija

Kai sä olet lääkärissä käynyt sitä näyttämässä? Sieltä olisi saanut ohjeet liikuntaan osallistumiseen ja mahdollisen todistuksen siitä ettei nyt onnistu mutta ennen kaikkea olisit saanut oikeat hoito-ohjeet ja mahdollisesti antibiootit tulehdukseen. 

Mutta käy terkalla vaikka näyttämässä ja sano ettei liikuntaan osallistuminen onnistu, jos jalassa todella on tulehdus  niin saat varmasti vapautuksen. 

Vierailija

Jos olet äitisi kanssa eri mieltä, niin hae ihmeessä mielipide ammattilaiselta ja käy näyttämässä jalkaasi kouluterhveydenhoitajlle tai -lääkärille. Saat samalla kunnon hoito-ohjeet siihen.

ps. vanhemmat eivät voi vapauttaa lastaan oppiaineista, ei edes liikunnasta, se on aina viimekädessä opettajan päätös.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat