Miten voi olla 17 viikkoa/poissaoloja?

Vierailija

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/331303-onko-tama-suomen-ennatys-kunnan-tyontekija-pois-toista-86-paivaa-vuodessa

Tarkoittaako tuo siis tosiaan että keskimäärin kolmasosa työpäivistä poissaoloja, vai lasketaanko tuohon lomat mukaan? Vaikka laskettaisiin, lukema on silti ihan absurdi.

Miten tuon on annettu tapahtua ja miksei tuohon ole puututtu? Vaikka yksittäisillä työntekijöillä olisi koko vuosi poissaoloja, ei yli 1300 työntekijän keskiarvoa voi silti millään järkevällä selittää. Aivan sairasta tuhlausta, varsinkin kun samaan aikaan työttömiä on pilvin pimein.

Kommentit (7)

Vierailija

Tuossa on siis mukana myös palkattomat vapaat, joita moni voi haluta ottaa.

Kunnalla on paljon sellaisia työtehtäviä, joissa saa helposti kaiken maailman pöpöt: terveyden- ja sairaanhoito, päiväkodit, koulut.

Siivoojia kiinnostaisi kyllä tutkia: riippuuko poissaolojen määrä työnantajasta vai siitä, millaisia tiloja siivotaan? Vai jostakin muusta.

Vierailija

"Luvussa ovat mukana kaikki poissaolot palkattomia vapaita myöten.

– Luvussa ovat mukana tosiaan kaikki poissaolot ja se nostaa sitä, henkilöstöjohtaja Mia Lindgren selittää korkeaa lukua.

Vuosilomapäiviä kunnan Mäntsälän työntekijöillä oli keskimäärin 31,7 henkeä kohden.

Kuntatyöntekijöiden runsaat poissaolot ovat olleet toistuvasti esillä viime vuosina. Etenkin sairauspoissaolot ovat huolettaneet. Sairauspoissaoloja kertyi Kunta10-tutkimuksen mukaan 16,7 päivää työntekijää kohden vuonna 2013. Määrä oli huipussaan vuonna 2008, jolloin sairastelut veivät vuodessa liki 20 työpäivää per työntekijä.

Poissaoloja kertyy etenkin raskasta työtä tekeville. Vuonna 2013 eniten sairastivat kodinhoitajat, siivoojat ja sairaala-apulaiset. Vähiten sairastivat esimiehet."

Minulla oli pari vuotta sitten 2,5kk kestänyt flunssa- / influenssa- / vatsatautiepidemia. Siitä tuli aika paljon sairaspäiviä. Saman vuoden syksyllä lapsi aloitti päivähoidon ja oli vähän väliä kipeänä.

Vierailija

Sellaista se elämä on. Jos työnantaja tarvitsee 10 työntekijää sen pitää palkata 14 jotta työt tulee tehtyä. Monella alalla edes tuo määrä ei riitä. Ei ihme että halutaan eka päivä saada palkattomaksi. Nää rapulapäivät. Päviät ennen lomia, päivät niiden jälkeen, väsyttää päivät, ym. jää pois ja työnantaja saa vastinetta sille että on palkannu ihmisen töihin.

Raksalla se on nykyään vielä pahempaa ei riitä että palkkaa korvaamaan poissaolot nyt täytyy palkata lisää henkilökuntaa sen vuoksi että saadaan korjattu virheet. (halpatyövoima) Kalliiksi tulee......

Vierailija

Mun lähisukulainen on kaupungilla töissä. Hän on osastonsa nuorimmasta päästä, ikää on yli 50 vuotta. Työ on fyysistä, joten häntä vanhemmat ovat joko paljon sairauslomilla tai työkyvyttömyyseläkkeellä. Muutama on kuollut ennen eläkeikää. Työ on fyysisesti raskasta eikä tämä omainenkaan pääse terveenä eläkkeelle, jos nyt siihen asti edes terveys riittää.

Vasta nyt sinne on alettu ottamaan poislähtijöiden tilalle uusia työntekijöitä, kun tähän asti työt on nakitettu töihin jääville. Lehtien palstoilla kyllä valitetaan, kun työt on huonosti hoidettu, mutta kun aika ei riitä kaikkeen, niin se ei riitä, varsinkaan kun ylitöitäkään ei saisi tehdä.

Vierailija

Ainakin meidän kunnassa isolle osalle työntekijöitä on ehdotettu 2-4 vko palkattomien vapaiden pitämistä vuodessa, jotta saadaan taloutta tasapainoon. Eihän tuossa tarvita kuin muutama vuorotteluvapaalainen ja saadaan vuoteen yli 200 poissaolopäivää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat