Voiko välttää karenssin, jos irtisanoutuu työpaikasta missä todettu sisäilmaongelma?

Vierailija

Eli työterveydessä tiedostetaan ko. paikan sisäilmaongelmat, sairastelukierrettä ei pysty kuitenkaan "todistamaan" johtuvaksi tästä. Olen suunnitellut alanvaihtoa muutenkin ja nyt alkaa riittämään jatkuvat poskiontelontulehdukset ym. Jos en kuitenkaan heti saa opiskelupaikkaa/uutta työtä niin onkohan mahdollista välttää karenssi tuon tiedostetun sisäilmaongelman vuoksi?

Kommentit (9)

Vierailija

No tee työsuojeluilmoitus, niin sen jälkeen työsuojeluviranomaiset tarkastavat sen työpaikan ja jos sisäilmaongelma on todellinen, niin se työpaikka voidaan jopa sulkea. Silloin et ole itse irtisanoutunut, etkä voi saada karenssia.

Vierailija

Saanko karenssin aikana tehdä keikkahommaa... tai no tietty saan, mutta kuluuko se karenssi siinä alla sitten pois koko aika vai miten tuo homma menee? Laakereille ei ole tarkoitus jäädä lepäämään, mutta nää käytännön jutut pitää ekana selvittää...

ap

Vierailija

Et saa karenssia, jos sinulla on varaa pistää joku kymppitonni lääkärien ja asianajajien palkkioihin. Turvaudu mieluummin viranomaisiin, jotka sulkevat työpaikan, jos pystyvät.

Vierailija

Miten sen sun työpaikan sisäilmaongelmat pystyy todistettavasti yhdistämään sun sairastamiseen? Työkkäri pyytää kirjallisen selvityksen irtisanoutumisen syystä. Siihen ei sitten riitä mitkään musta-tuntuu-että- selitykset.

Pitää olla selvä lausunto sun hoitavalta lääkäriltä, että nykyisessä työpaikassa työskentely vaarantaa sun terveyden. Piste. Mikään lääkäri ei tietenkään kirjoita semmoista lausuntoa sillä perusteella että ehkä työpaikalla on sisäilmaongelmia ja ehkäpä juuri siitä syystä sulla on ollut paljon sairastumisia.

Eli 3kk karenssi irtisanotumispäivästä alkaen tiedossa. Kannattaa varautua vararahastolla.

Karenssi kuluu päivä kerrallan, ihan sama mitä silloin tekee tai jättää tekemättä. Se kestää sen ajan mikä sen on määrätty kestävän. Mikään ei estä silloin töitä tekemistä, päinvastoin, silloinhan tulee palkkaakin.

Jos ilmoitat viranomaisille että tutkivat sisäilman, Ja ne toteaa että paikka ei käy työpaikaksi. Niin sitten vaihtuu työpaikan osoite ja jos se ei onnistu niin paikka suljetaan. Siinä tapauksesa ei tule karenssia.

Vierailija

Jos työpaikalla on huono sisäilma, niin voisiko kokeilla ensihätään sitä, että tuulettaisitte siellä vähän useammin? Se auttaa monesti kummasti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat