Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ajatuksia eri kaupunkien asukkaista

Vierailija

Minusta on huvittavaa, että minulla on edelleen ennakkoluuloja tiettyjen kaupunkien tai maakuntien asukkaista. Katselin eilen videota, jossa väännettiin vitsiä savolaisista ja hämäläisistä jne. ja vaikka kuinka tuntisin henk koht ihmisiä joltain seudulta, se tunteminen ei välttämättä kumoa sitä minun ajatustani heistä.

Toisaalta osa ennakkoluuloista on ihan järjenvastaista; esim en ole varma menevätkö tamperelaiset normaalisti aamulla töihin ja kouluun. Hs:n toimittajakin oli epäileväinen mansen murretta puhuneen lääkärin ammattitaitoa kohtaan 😂

Kaikki juontaa varmaankin hassuun puhetapaan, joka herättää hilpeyttä sekä tietenkin tv: jos tavallinen perheenisä on mansessa sellainen kuin Tom Lindholm Kyllä isä osaa sarjassa, niin ei hyvin mene. Kummelit tekivät koko kaupungista paikan, jossa kaikki heitetään huumoriksi. Ja sitten ne kuuluisimmat Raipe Helminen ja Timo Jutila eivät ainakaan omaan makuun luo kuvaa mistään kulturellista yliopistokaupungissa.

Kommentit (2)

Vierailija

Ja sitten joku kestovitsin aihe Kerava. Luulin, että aikuisiällä jossain vaiheessa ymmärtäisin keravalaisten olevan aivan tuikitavallisia suomalaisia tehden samoja asioita kuin muutkin. Kyllä he taitavat kuitenkin olla hieman erilaisia - Kerava jättää jäljen.

esim Satakunnassa on sellaisia kuolleita pikkukyliä, joissa myös asuu ihmisiä. Aina mietin sielläpäin kulkiessani heidän voivan viettää teoriassa jonkinlaista elämää siellä, mutta joku takalukko aivoissa kertoo sen olevan mahdotonta. Ne kodit, työväentalot ja koulut on varmaan vaan jääneet pystyyn Pekko-elokuvien kuvauksista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat