Mikä ihmisryhmä sinusta tarvitsisi "jouluapua"?

Vierailija

Monille kohteille kerätään jo lahjoituksia jouluksi. Onko joku ryhmä, jolle sinä haluaisit antaa avustusta?

Minä olisi tärkeää antaa avustusta syrjäytyneille tai syrjäytymisvaarassa oleville nuorille ihmisille. Joko niille jotka on ihan jumissa opintojensa kanssa ja joilla on sekä talousongelmia että mt-ongelmia, sekä niille jotka saivat opintonsa käytyä ja huomasivat ettei yhteiskunta tarvitsekaan heitä. Koulutus ei johtanutkaan mihinkään parempaan, ei heillä ole mitään sellaista odotettavaa tulevaisuudesta, josta ottaa kiinni. Jos ei ole parisuhdetta ja hyviä ystävyyssuhteita, voi tällainen nuori kokea syvää yksinäisyyttä ja erilaisuutta muihin. Päivät vaan menee, kuilu muihin ihmisiin kasvaa, epäilys omista kyvyistä ja omasta arvosta hupenee ja ihminen alkaa tuntea, ettei kukaan voi auttaa häntä.

Tällaiselle nuorelle ihan jo pienikin lahja ja huomioiminen olisi viesti siitä, että joku tajuaa ja ymmärtää miltä heistä tuntuu. Ettei ole häpeä että elämä ei mene kuten toivoi ja suunnitteli, eikä muista tarvitse eristäytyä. Ettei ole ihan turha ihminen.

Sivut

Kommentit (47)

Vierailija

Nuorilla on yleensä auttajia. Vanhus voi jäädä ihan yksin. Kukaan ei kaipaa. Sukuakin elossa lähes jokaisella nuorella, mutta aina ei vanhalla.

Vierailija

Mainitsemasi ryhmä on kyllä kovin unohdettu. Lapsiperheille on monia avustuksia, mutta nuoret aikuiset jätetään pyhiksi oman onnen nojaan. Ei kaikilla ole perhettä, jonka luoksi mennä joulua viettämään, mutta ystävillään monesti on, joten jäävät yksin moneksi päiväksi ympärillään jatkuva muistutus siitä, kuinka jouluna ollaan perheen kanssa.

Vierailija

Mä ajattelin tämän jo viime vuonna, mutta tänä vuonna aion oikeasti toteuttaa. Ajattelin lahjoittaa kolmelle metrosiivoojalle pienen joululahjan kirjekuoressa. Viime vuona oli jo rahatkin kuoressa, mutta en vaan kehdannut mennä antamaan. Kohderyhmän valitsin siksi, että nämä usein maahanmuuttajataustaiset ihmiset tekevät pienellä palkalla sellaista työtä, mihin moni ei suostuisi. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Nuorilla on yleensä auttajia. Vanhus voi jäädä ihan yksin. Kukaan ei kaipaa. Sukuakin elossa lähes jokaisella nuorella, mutta aina ei vanhalla.

Vähättelemättä vanhusten yksinäisyyttä (suuri ongelma muulloinkin kuin jouluna), kerrotko kuka auttaa parikymppistä nuorta miestä joka on yksin?

veloissa

Velkaantuneet eronneet vanhemmat tarvitsee apua, vaikka olisi miten omaa syytä. Elämä ei ole helppoa kun laskuja on isot kasat joulukuussakin maksettavana

Vierailija

Kerran vietin iloista jouluaattoiltaa perheineni, kunnes puhelin soi. Ärsytti, että kuka häiritsee jouluaattoiltana.
Siellä joku vanhus sanoi, että oli luvattu, että tähän numeroon saa soittaa. Totesin kuitenkin ystävällisesti, että numeron täytyy olla väärä. Vanha nainen oli todella pettynyt ja sanoi numeron olevan oikea ja oli luvattu, että saa soittaa.

Nyt mua ahdistaa aina jouluisin, että joku yksinäinen vanhusparka siellä oli väärän numeron kanssa yksinäisenä ja ahdistuneena väärän numeron kanssa. Aivan yksin jouluaattoiltana. En tajunnut silloin nuorena häntä sen kummemmin lohduttaa tai auttaa. Lähinnä vaan ystävällisesti toistin, että kyllä vaan tämä numero on väärä.)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat