Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Saako lapset koulusta yleensä sen loman anottaessa (vähän pidemmän)?

Vierailija

Olen tehnyt lapsille (alakouluikäiset) loma-anomukset ja vastaus ei ole vielä tullut.

Yritin soittaakin jo koululle mutta en saanut ketään enää kiinni.

Matkavaraukset pitäisi saada nyt ehdottomasti tehtyä vk-loppuna, ennen kuin kaikki ko. paikat menee yms., on niin hankala palapeli muutoinkin.

Kyseessä olisi vähän pidempi eli n. 3vk loma.

Uskaltaako siihen nyt luottaa että lapsille se myönnetään, vai voiko olla ettei myönnettäisikään? Ja mitä sitten tapahtuisi? Eihän niitä voisi kotiinkaan jättää / perhematkasta kyse kuitenkin.

(Lippuja ei voi perua enää varattua, mutta nyt ei voi oikeasti enää jäädä odottamaan kun tätä asiaa jo muutoin säädetty.)

Kommentit (8)

Vierailija

Tästä asiasta olisi varmaan kannattanut ilmoittaa opettajalle ENNEN sen matkavarauksen tekemistä?

Mutta myöhäistä rypistää kun paska on housussa. Pääasiallisesti tuollaiset lomat myönnetään kyllä, edellyttäen että teillä on koulussa menestyviä lapsia, joille voi luottaa asioita itseopiskeltavaksi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Tästä asiasta olisi varmaan kannattanut ilmoittaa opettajalle ENNEN sen matkavarauksen tekemistä?

Mutta myöhäistä rypistää kun paska on housussa. Pääasiallisesti tuollaiset lomat myönnetään kyllä, edellyttäen että teillä on koulussa menestyviä lapsia, joille voi luottaa asioita itseopiskeltavaksi.

Ap:han sanoi tehneensä anomuksen jo? Et viitsinyt kunnolla lukea ennen kuin piti jo aggressiivisella sävyllä hyökätä vastaamaan.

Ap:lle: Kyllä ne lomat myönnetään. Eihän siitä mitään seuraamuksia voi olla, oppivelvollisuus on oppivelvollisuus eikä koulussa läsnäolopakko. Koulukirjat mukaan ja opelta tiedot siitä, mitä lomanne aikana opiskellaan. Sitten opiskelette lomallanne ne asiat.

Vierailija

Siis 3vkoa pois koulusta? Se on kyllä liikaa.

Ja kyllä niitä lomia myöönetään myöskin koulunkäyntiajalle, mutta toki niissä hieman katsotaan ajankohtaa (koeviikkoja yms), lapsen koulunkäynnin sujumista, muiden poissaolojen määriä jne. Toki koulut suosittelevat, että lomat ajoitettaisiin koulujen loma-aikoihin, ainakin pääpiirteittäin.

Me on anottu, ja saatu, lomamme joka kerta, mutta lomamatkat ajoitettu niin että koulusta on tullut poissaoloa max1vko eli se toinen loma-ja poissaolovko on ollut esim hiihtolomaa tai sitten tultu kesälomalta niin että koulut alkaneet muutamaa päivää aiemmin.

Lapaemme nyt 6-ja 8-luokalla, viimeksi nyt helmikuussa olimme 2,5vkoa kaukomailla ja koulusta tuli poissaoloa n.1vko. Läksyt kysyttiin etukäteen ja tehtäviä tulostettiin mukaan, eivät paljoa painaneet ne paperit matkalaukussa. Vanhemman koulumenestys koko ajan kiitettävää ja nuoremman 8-9 tasoa.

Vierailija

Rehtori myöntää tai on myöntämättä, ei siitä mitään muuta seuraa kuin että tuon 3 vko aikana jos on kokeita, niin numeroksi tulee automaattisesti nelonen ja se laskee keskiarvoa. Mitään tukiopetusta ei saa eikä opettajien tarvitse antaa läksyjä loman ajaksi. Joskus lapsesta on kurjaa, kun todistukseen kuuluisi numeroksi 9, mutta lomamatkan takia saatu nelonen laskee sen numeroksi 8.

Vierailija

Tässä nyt on vielä aika pienistä koululaisista kyse, ja pärjäävät ihan hyvin koulussa (vähän aineesta riippuen toki). Tietysti olen laittanut anomukseen että tehtävät hoidetaan kotona ja autan niissä tarvittaessa.

NÄillä ei ole vielä mitään numeroita missään aineissa tai kokeissa.

Ei kai lasten koulusta loman saaminen voi olla vaikeampaa kuin töistä loman saaminen... esim. hiihtolomalla ei ole mahdollista olla taasen lomalla työn takia, mutta nämä saadaan järjesteltyä.

Juu tosiaan eka vastaaja ei ihan ymmärtänyt / lukenut kunnolla: en siis ole vielä varannut vaan pohdin USKALTAAKO varata, mutta sitä ei voisi enää vetkuttaa vaan pitäisi saada lyötyä asiat nyt lukkoon.

Todella yritin soitella koululle, mutta kai niillä on perjantaina niin lyhyet päivät että jo lähteneet siinä kohtaa kun itse vapautuu palavereista.

Ei kai niitä lapsia mikään lastensuojelu vie jos sitten kuitenkin lähtevät matkalle mukaan.

(Koska jos seuraa vain tuo että tulee kokeesta huono numero, ei tosiaan niin vaarallista kun ei koenumeroita ole / pystyvät kyllä helposti pärjäämään mukana asioissa ihan kotiopetuksen varassakin. JOhan me jo monia asioita muutenkin opetellaan välillä huvikseen ihan kirjoista yli jossain aineissa.)

JOo, toki pitäisi PYRKIÄ kai pitämään lomat koulun loma-aikoina, mutta joskus tulee näitä "once-in-a-lifetime" -merkkitilaisuuksia yms. eteen.

ap

Vierailija

Ei Suomessa ole koulupakkoa vaan oppivelvollisuus eli toki voit lapset ottaa pois koulusta loman ajaksi:).

Meillä on aina onnistunut ns. Ylimääräiset lomat koulusta oikein hyvin. Alakoulussa opettajat eivät antaneet läksyjä etukäteen vaan ne piti loman aikana kysyä kavereilta ja tämä oli ajoittain hiukan hankalaa. Me olemme myös aina yhdistäneet kaukomatkat hiihto- tai joululoman ja lapset ovat olleet korkeintaan reilun viikon poissa koulusta.

Jos lapsen koulumenestys on ihan hyvää, niin ei pitäisi kyllä,lomista tulla ongelmia.

Vierailija

Kyllä sä voit lapset viedä lomalle, vaikkei rehtori lomaa antaisi. Tämä voi tosin haitata lasten koulumenestystä. Mutta lapsilla on pitkiä lomia, miksette matkusta silloin? Me ollaan oltu useilla pitkillä lomilla, mutta alle viikon on ollut ylimääräistä poissa, kun on matkustettu joulun aikaan. 

Vierailija

No en nyt viitsi tähän avata tarkemmin miksi tämä ajankohta olisi juuri silloin kuin olisi, siihen on omat syynsä.

Mutta siis ts., vaikka lomaa ei virallisesti tulisikaan, niin ei sitä meidän lähtöä siis vissiin tule kukaan estämään tai odota lapsia poliisiauton kanssa kotimaahan palatessa :)...

(sitä paitsi välillä tuntuu että joka tapauksessa nuo lapset pitää itse opettaa, jos joku asia tuntuu joskus olevan vähän hankalampi...)

ap

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat