Minkälaisia on muiden taaperot?

Vierailija

Mun poika on 1v 10kk, horoskoopiltaan tunneälykäs jousimies.

Nyt hän haluaa, viedä korjata omat astiat tiskialtaaseen, ottaa oman vaipan pois ja vie roskiin, haluaa viedä myös vauvan vaipan, erottaa vauvan vaipan ja omansa kun hakee uuden mulle, kun näkee roskan lattialla vie sen roskiin.

Osaa pelleillä ilmeillen ja liikehdinnällään kuin joku isompikin, meidän perheen koomikko :D

1v 3kk jo pyyhki isoveljensä kyyneleitä, ja menee itkevän lapsen viereen lohdullisesti katsoen ja saattaa silittää.

Työntää vauvan vaunuja ja syöttää pientä tuttipullosta. Todella avulias ja halukas!

Siivoaa leluja laatikkoon, osaa itse laittaa saapasmalliset kengät jalkaan ja painua pihalle (näin siis tietysti vain kesällä kun muuta ei tarvinnut pukea)

Ei ole tarkoitus kehua omaa lastani, vaan kertoa mitä hän tekee ja saada vastauksia onko millaisia muiden tän ikäiset näissä asioissa ja muissa?

Puhu ei kyllä sanaakaan :0 Ei tullut muuta nyt mieleen vaikka on paljon muutakin mitä ollaan ihmetelty, ihana aina nauravainen ja tyytyväinen, nytkin pieni on korvatulehduksessa mut nauraen vaan kulkee, ja yön nukku hyvin.

Kommentit (5)

Vierailija

Meillä on 2v 1kk poika.
Puhuu erinomaisesti, pitkiä lauseitakin on tullut pari kuukautta.
Motorinen kehitys on hyvää, ei ole koskaan oikeastaan telonut itseään.
Turhautuu ja suuttuu todella nopeasti ja helposti, jos esimerkiksi ei saa legoa toisen päälle, aloittaa kamalan itkupotkuraivarin :D Leppyykin kyllä (yleensä) nopeasti.
Rakastaa leipomista, tykkää muutenkin auttaa keittiössä.
Uhmakas on ollut ihan pienestä asti, ja uhma vaan voimistuu. Haluaisi tehdä kaiken oman mielen mukaan :)
Kauppareissut on tuskaa, yritetään välttää niitä lapsen kanssa.
Tykkää kovasti leikkiä muutamaa vuotta vanhempien kavereiden kanssa, oman ikäisistään ei välitä ja tulee vähän huonosti toimeen (tönii, repii tavaroita kädestä jne.)

Minkälaisilla leluilla teidän parivuotiaat tykkää leikkiä? :) Meillä ehdoton suosikki on autot. "Juttelee" autoilla toisille, tyyliin "Moi auto, minä menen kauppaan, tule mukaan". Tykkää myös lukea kirjoja ja jaksaa keskittyä niihin todella pitkään. Leikkikeittiöllä tekee myös mielellään ruokaa. Ulkoilu on kuitenkin parasta, viihtyisi keinussa vaikka tunnin ja metsässä jaksaa kävellä muutamia kilometrejä.

Vierailija

Ne on just niiiin ihania tuossa iässä..meillä poika 2,7 ja ihan jäätävä..uhmis,ei tottele mitään..ei mitään vaikka on ollut tosi kiltti tähän asti..tuntuu että ne aloittaa vahvasti tuossa iässä ja sitten kaikki on jotenkin pirun hankalaa..ei tee mitään mitä pyytää..ei kerää leluja eikä auta yhtään..touhuaa ja tutkii maailmaa ettei äidillä kädet riitä!

Kun sanoo päivän aika samasta asiasta 10 kertaa niin rupee tuntuun vähän toivottamalta!Nauttikaa vielä kun ne on ton "ihanan ikäsiä"

Vierailija

Meillä on tyttö 1v 1kk. Todella touhukas ja iloinen. Kävelee lyhyitä matkoja ja puhuu kovasti, sanastoon kuuluu muutama sana ja yksi kahden sanan lause. Leikkii eniten duploilla, purkaa niitä hienosti, pari kertaa on onnistunut kiinnittämään palan toiseen. Muut lelut, esim nuket eivät kiinnosta, jotkin soivat lelut kelpaavat aina välillä. Haluaa juoda itse nokkamukista, sormiruokailee. Nukkuu täysiä öitä, on nukkunut jo 6kk ikäisestä. On kova paijaamaan muita , sanoo "aaaaaa" ja silittää ja nojaa toiseen, varsinkin meihin vanhempiin, sisaruksiin ja kouraan. Antaa kädestään pyydettäessä tavaran. Osaa laittaa leluja koriin takaisin itse. Tuntuu ymmärtävän puhetta hyvin. Kova vilkuttamaan kaikille, oltiin sitten kaupassa tai puistossa. Vilkuttaa myös jonkun lähtiessä tai kun menee nukkumaan. Temperamentti on kova, jos ei saa jotain mitä haluaa, esim ottaa silmälasit pöydältä ja otat ne pois suuttuu hurjasti, mutta leppyy melkein saman tien. On kova syömään/laittamaan suuhun kaikkea ja kokeileekin maistaa kaikke, esim kirjoista syö paperisivuja jos saa käsiisnsä. On aika kovaotteinen ja siksi itseä vanhemmat leikkikaverit parempia, esim 2v kaverit. Oman ikäisiään yleensä saa itkemään kun tunkee liian lähelle ja paijaa ja haluaa koskea. On aika kovapäinen siinäkin mielessä, että vaikka motoriikka on todella hyvä, tunkee joka paikkaan ja kiipeilee, kerran yritti hypätä sohvalta alas.. Menoa ja meininkiä riittää.

Vierailija

Meillä 2v3kk poika. Puhuu joitakin 2 sanan lauseita, mutta enimmäkseen yksittäisillä sanoilla. Oppii useita sanoja viikossa. En ja Ei ovat kovassa käytössä. Oppinut juuri sanomaan kiitos. Ruoan suhteen on hyvin nirso. Uhmaaminen on melko lievää. Motorisesti on taitava. Kiipeilee ja hyppää tasajalkaa. Kävelee takaperin, pyörii ympäri ja vaikka mitä. Tykkää liikkua metsässä. Osaa jo vähän autella kotitöissä. Käyttäytyy kiltisti pikkusiskoaan 9kk kohtaan, vaikka sisko aina tuleekin häiritsemään leikkejä. Lempileluja on autot ja traktorit. Tykkää myös paljon kirjoista. Tykkää pussata ja halia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat