Näkyykö luovan ihmisen luovuus jo vauvana?

Vierailija

Vauva keksii koko ajan leikkejä ja "temppuja", joita kukaan ei ole hänelle näyttänyt. Sellaisia pieniä juttuja, esim äsken keksi, että voi pärisyttää huulia ja samalla painaa suun nahkasohvaa vasten, niin kuuluu hauskaa poksahtelevaa ääntä.

Onko tällainen merkki luovuudesta?

Kommentit (5)

Vierailija

Ei luovuus ole mikään yksittäinen entiteetti joka joko olisi olemassa tai sitten ei. Luovuus kehittyy koko elämän ajan ja riippuu siitä millaista elämää on elänyt, onko tukea luovuuden näyttämiselle ollut ja onko itsellä motivaatiota toteuttaa luovuutta. Lisäksi luovuuden alueita on useita jotka eivät kontribuoi toisiinsa, esim. joku voi olla luova välttämään kaikkea vaikeaa tai häiriköimään, ja se ei tarkoita että hän automaattisesti olisi hyvä taiteissa tms.

Vierailija

Tuo on ihan normaalia vauvan käytöstä. Vauva oppii kokeilemalla eri juttuja, ei pelkästään matkimalla. Ei sinun tarvitse näyttää miten ryömitään ja vauva oppii sen silti.

Vierailija

Kaikki lapset on luovia ja se luovuus säilyy ja sitä voi tukea antamalla lapsille tilaa keksiä ja olla luovia. Jos lapsen elämä aikataulutetaan minuutilleen ja tarjotaan koko ajan valmista ohjelmaa ja "luovaa aktiviteettiä" voi miettiä kehittääkö vai tuhoaako se lapsen oman kyvyn keksiä asioita ja tekemistä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat