Miltä kampasimpukat maistuvat?

Vierailija

Monesti olen kuullut, että nämä ovat paistettuna herkullisia. Myös monissa kokkiohjelmissa kampasimpukoita näkee tämän tästä ja usean ravintolan menussa.

Olen joskus kauan sitten jotain simpukoita syönyt eikä ole jäänyt mitään erityistä mieleen. Kiinnostaisi kuulla kuvailua mausta ja rakenteesta? Maistuuko merelliselle/nilviäiselle? Onko koostumus lihaisa vai höttöinen? Tykkäätkö?

Kommentit (6)

Vierailija

AIka mauttomiahan ne perusmuodossaan ovat. Semmoisia lihaisia, mutta menee silti purressa helposti hampaat läpi. Puolison mielestä ovat hieman ällöttäviä rakenteensa takia. Ravintolassa saa kampasimpukoita yleensä muutaman hassun, ja annos koostuu sitten kaikesta muusta, vaikka hintaa tulee nopeasti lisää normiannokseen verrattuna.

Vierailija

Ovat melkoisen mauttomia. Maun tekee yleensä paistorasvat pintoihin. Lihaa voisi verrata mauttomaan turskaan, paitsi että turskassa on enemmän rakennetta. Kampasimpukka on ekstoottinen lisä Suomen ruokalistalla, vain lähipyynnittömyyden takia, ei maun. Simpukka ruokalistalla on suomalaisille yleensä etäisempi tuttavuus, mutta ei tuo kampasimpukka ole sen kummallisempi maultaan tai mauttomuudeltaan kuin vaikka kuha tai hauki suomalaisten ruokavalioissa. Sama juttu on sammakonjaloissakin, kuulostaa tottakai eksoottiselta suomalaisille, kun tarjontaa ei ole. Tosiasiassa maistuvat ja tuntuvat kuin kanan lihalta, pieninä paloina. Jos lautasellasi olisi sammakon reisiä ja kanan (pienisäikeisempiä) paloja tuoreeltaan, luulisit syöväsi vain kanaa.

Heinäsirkat, toukat yms. pikkuötökät ovat kuin maustettuja popcorneja. Kun ne rasvaan upotettu, kaikki sisäelimetkin menee raksuiksi, eikä ne maistu suolan ja lisämausteiden kanssa muulta kuin suolalta ja mausteilta. Rakenteessä vähän epätasaisuutta.: ) Kuin poppari konsanaan.

Niin Suomessa kuin ulkomaillakin törmää reissatessa safkoihin, jotka ovat epäonnistuneesti valmistettu. Suomessa olen kypsynyt ravintoloihin, jotka valmistavat safkat vanhentuneista raaka-aineista, ulkomailla ei ole tullut vastaan missään kolkassa. Kannattaisi pitää metelelöintiä siitä, mitä Suomessa tarjoillaan, tuoreemmaan ravintolaruoan puolesta.

Vierailija

Vähän kuin vaalea liha maustamattomana, mutta maku aavistuksen makea ja hyvällä tavalla rasvaisen täyteläinen. Suutuntuma on mielestäni ihana. Sopii hyvin jonkin hedelmäisen kanssa, esim granaattiomenan siemenet ja macadamiapähkinät.

pumpuli
Seuraa 
Liittynyt21.9.2015

Suuret kiitokset vastanneille :)

Ehkä ei taidakaan olla juttuni, en niin muutenkaan merenelävistä tai nilviäisistä perusta.

Voihan se ollakin, että tuo hehkutus perustuukin tuohon erilaisuuteen verrattuna yleisempiin raaka-aineisiin Suomessa.

Ap.

m38
Seuraa 
Liittynyt16.9.2015

kampasimpukat ovat hyviä, mutta eivät kovin voimakkaan makuisia. 

Ne ovat suosittuja kokkikilpailuissa, koska ne on helppo kokata väärin. Menee helposti yli, jolloin kumimainen. 

Eivät ole limaisia suht kiinteitä. se on sellainen latty, aika erinnäköinen kuin varsinaiset simpukat. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat